Constructorul autostrazii Brasov-Bors, compania americana Bechtel, va rechema la munca in aceasta saptamana 300 de angajati, dupa ce alti 660 au revenit pe santier la inceputul lunii. Astfel numarul lucratorilor va ajunge la 1.400 pentru tronsonul Campia Turzii-Gilau, informeaza Mediafax.

Masura face parte din protocolul semnat in luna februarie de Bechtel, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si consultantul Egisroute in care se agreeaza finalizarea pana la sfarsitul anului, a tronsonului Turda-Gilau si a viaductului Suplacu de Barcau de pe tronsonul 3C (64 km).

"Pentru realizarea obiectivelor protocolului, autoritatile romane s-au obligat sa ofere constructorului accesul la teren prin solutionarea problemelor legate de relocarea unui numar de 38 de utilitati. Pentru a veni in sprijinul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania si a minimiza impactul intarzierilor existente, antreprenorul ajuta activ la relocarea unui numar de noua utilitati", se arata in comunicat.

Luna trecuta, purtatorul de cuvant al Bechtel declara ca, in luna aprilie, compania va rechema o parte din cei 1.500 de angajati trimisi in somaj tehnic in decembrie 2008.