Productia industriala, ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut in luna februarie cu 12% fata de aceeasi luna din 2008, in principal datorita diminuarii productiei din industria prelucratoare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Astfel, productia in industria prelucratoare a scazut cu 15,4% in perioada mentionata, iar in sectorul energiei electrice si termice productia a coborat cu 2,8%.

Industria extractiva a crescut insa cu 0,4%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri. Cea mai mare scadere a productiei a fost consemnata in industria bunurilor de folosinta indelungata (20,5%) si industria bunurilor intermediare (20,0%), urmate de industria bunurilor de capital (14,2%). In industria bunurilor de uz curent si industria energetica ritmul de scadere al productiei a fost mai redus, de 7,0%, respectiv 5,3%.

In primele doua luni ale acestui an, productia industriala a fost mai mica cu 11,7% decat in aceeasi perioada din 2008, datorata scaderii industriei prelucratoare, cu 16,2%, si energiei electrice si termice, cu 2,8%, in vreme ce industria extractiva a crescut cu 2,0%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scaderi la toate categoriile de bunuri: industria bunurilor intermediare (-19,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-19,3%), industria bunurilor de capital (-18,4%), industria bunurilor de uz curent (-5,9%) si industria energetica (-5,8%).