Romstrade a accesat un imprumut in valoare de 140 milioane de euro de la Credit Suisse pentru derularea unor proiecte de infrastructura, potrivit unui comunicat al firmei de avocatura Reff si Asociatii, consultantul juridic al companiei de constructii. Facilitatea are rolul de a asigura finantarea Romstrade prin cumpararea de bilete la ordin emise de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania pentru plata lucrarilor de constructie si reparare de drumuri.

"A fost o tranzactie interesanta sub doua dimensiuni: pe de o parte, poate reprezenta o potentiala solutie pentru finantarea dezvoltarii de infrastructura in Romania, avand in vedere constrangerile bugetare actuale, pe de alta parte, arata ca exista inca apetit pentru risc romanesc din partea investitorilor straini", a comentat Daniel Badea, managing partner al Badea Clifford Chance, casa de avocatura care a asistat Credit Suisse in legatura cu structurarea, documentarea si executarea facilitatii de scontare.

Compania de constructii Romstrade, infiintata in 1994 in judetul Giurgiu, este detinuta de Nelu Iordache (76%) si Cruceru Gheorghe (24%) si, conform datelor de pe site-ul propriu, are un capital social de 41,21 miliarde lei. Romstrade este specializata in constructia, reparatia si modernizarea de autostrazi, drumuri, poduri si pasaje rutiere.

Potrivit Ziarului Financiar, Romstrade se numara printre companiile care au inregistrat cele mai mari castiguri in 2008 in baza unor contracte de achizitii publice incheiate cu diverse institutii din administratia locala si centrala din toata tara. Conform datelor ZF, Romstrade ar fi castigat anul trecut 391,51 milioane de euro din contractele cu statul roman.