Banca americana de investitii Goldman Sachs a anuntat luni seara, dupa inchiderea burselor, ca a obtinut un profit de 1,81 miliarde de dolari pe primul trimestru al acestui an, depasind asteptarile analistilor, transmite BBC.

Totodata, Goldman Sachs a anuntat intr-un comunicat de presa ca, prin viitoarea sa oferta de actiuni, intentioneaza sa obtina de pe piata 5 miliarde de dolari. In ultimul trimestru al anului trecut banca americana anuntase pierderi pentru prima data din 1999, cand a fost listata la bursa. Acestea erau de 2,12 miliarde dolari.

Luni, divizia de administrare a activelor din cadrul Goldman Sachs a anuntat ca a strans 5,5 miliarde dolari din partea investitorilor pentru punerea la punct al celui de-al cincilea fond dedicat cumpararii de active si titluri de valoare pe piata secundara.

Potrivit cotidianului financiar Wall Street Journal, fondul este cel mai mare de acest tip, lansat vreodata.

Analistii anticipau ca aceasta saptamana va fi una agitata pe pietele financiare mondiale in urma anuntarii rezultatelor financiare ale mai multor banci americane importante. Dupa Goldman Sachs, urmeaza ca joi sa-si publice rezultatele JPMogan Chase, iar vineri, Citigroup.

Saptamana trecuta, o alta institutie financiara importanta, Walls Fargo, estimase ca va avea un profit record pe primul trimestru: 3 miliarde dolari sau 55 centi pe actiune, depasind cu mult estimarile anterioare de 23 de centi pe actiune.