Pe hartie: 800 de kilometri de autostrada pana in 2010. In realitate: 0 kilometri autostrada in ultimii doi ani

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Luni, 27 aprilie 2009, 16:28 Economie | Companii


Reteaua nationala de drumuri publice s-a imbogatit in ultimii patru ani cu doar 1.789 de kilometri noi, din care doar 200 de kilometri reprezinta drumuri europene si 53 de kilometri autostrazi. De altfel, in ultimii doi ani nu a fost dat in circulatie niciun kilometru de autostrada. Din reteaua nationala care totalizeaza 81.693 de kilometri, doar 22.865 kilometri sunt drumuri modernizate, iar din acestea, aproximativ jumatate au durata de serviciu depasita.     

Acestea sunt datele oficiale ale Institutului National de Statistica si Ministerului Transporturilor.

Aproape la fiecare iesire publica, ministrii care s-au perindat pe la Transporturi au vorbit despre necesitatea urgentarii proiectelor de infrastructura. In ciuda faptului ca infrastructura a fost declarata de nenumarate ori una dintre prioritatile nationale, constructiile de drumuri publice bat pasul pe loc. Dovada sta faptul ca in ultimii doi ani, nu a fost dat in circulatie niciun kilometru de autostrada.

12.000 kilometri neasfaltati

Lipsa lucrarilor duce si la degradarea drumurilor existente. În ceea ce priveste starea tehnica a drumurilor publice, 47,7% din lungimea drumurilor modernizate si 60,7% din lungimea drumurilor cu îmbracaminti usoare rutiere au durata de serviciu depasita. Din 2005 si pana la sfarsitul anului trecut, nu au fost modernizati decat 1.717 kilometri noi de drumuri. Din totalul drumurilor publice, 203 km (1,2%) reprezinta drumuri cu trei benzi de circulatie si 1.280 km (7,7%) drumuri cu patru benzi.

Cele mai multe sunt drumuri judetene si comunale a caror grad de utilitate a scazut dramatic in ultimii ani. Din reteaua de 81.693 kilometri, doar 20,3% reprezentau drumuri nationale, iar 43,2% drumuri judetene si 36,5% drumuri comunale. Starea proasta a infrastructurii este demonstrata si de numarul mare de kilometri de drumuri de pamant, circa 12.000 de kilometri: 17 kilometri de drum national, 2.402 de drumuri judetene si 9.194 de drumuri comunale. De asemenea, aproximativ 25.000 de kilometri sunt drumuri pietruite.
Starea de uzura este mare si din cauza ca numarul soselelor din Romania a ramas aproximativ acelasi de peste multi ani, traficul fiind din ce in ce mai intens. De exemplu, soselele din zonele turistice sunt suprasolicitate in perioadele de sezon.

Daca numarul de kilometri de drumuri sporeste cu viteza melcului, la numarul de studii si proiecte, Romania sta foarte bine. Actualul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, la inceputul lunii aprilie, ca s-au cheltuit sume importante de bani pe studii, însa nu s-au construit si drumuri. Anul trecut s-au cheltuit 160 de milioane de euro pe studii privind dezvoltarea infrastructurii, a spus Berceanu. Berceanu a dat exemplul autostrazii Bucuresti - Ploiesti "la care s-au oprit lucrarile si un an de zile s-au facut niste proiecte si studii foarte costisitoare pentru a se pune pe vreo 40 de kilometri o a treia banda".

Ambitii nerealiste: 2.000 de kilometri de autostrada in urmatorii patru ani

La nivel de programe, Ministerul Transporturilor are ambitii foarte mari in ceea ce priveste autostrazile. Pana in 2013, vrea ca Romania sa aiba aproape 2.000 de kilometri de autostrada in exploatare. In 2009, ar urma sa fie utilizabile peste 400 de kilometri, iar in 2010 aproape 800 de kilometri. Cel putin asa arata planificarea ministerului  pentru urmatorii patru ani.

Bani pentru infrastructura ar fi, dar autoritatile fac pasi mici pentru a-i utiliza. Desi este marea beneficiara a fondurilor europene, infrastructura nu reuseste sa atraga sume importante. Prin Programul Operational de Transport, nu a fost aprobat niciun proiect major, de peste 50 de milioane de euro de catre Comisia Europeana. De altfel, si numarul proiectelor este redus. Au fost depuse numai 19 proiecte dintre care 9 aprobate la nivelul Ministerului si 6 semnate efectiv. Fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban, spunea in vremea mandatului sau ca fondurile alocate pentru 2007 si 2008 vor fi cheltuite in proportie de 100%. Valoarea totala a bugetului POS-T pentru perioada de programare 2007-2013 este de aproximativ 5,7 miliarde euro, ceea ce reprezinta aproximativ 23% din bugetul global al operatiunilor structurale aferente Romaniei pentru perioada mentionata.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





3981 vizualizari

 • +23 (23 voturi)    
  Nesimtire. Animale, nu oameni! (Luni, 27 aprilie 2009, 16:38)

  spanac [utilizator]

  Ar trebui bagati la racoare cei ce s-au ocupat de aceste contracte. L-ati omorat pe Ceausescu pt "subminarea economiei", dar asta cum se cheama? Niste bisnitari ce au ajuns sus fura cu nemiluita si nu se sesizeaza nimeni! Macar de ar arunca ceva praf in ochi populatiei (1 km de autostrada macar) dar nivelul de nesimtire este dus la limita patologicului!
  • +12 (12 voturi)    
   nici un guvern nu va fi in stare de 800 km autostr (Luni, 27 aprilie 2009, 19:52)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui spanac

   niciodata Romania nu va avea atati km de autostrazi -nu putem,nu suntem in stare cu toata bunavointa ;dupa lovitura de stat din '89 ,un om politic modest ca inteligenta si ca pregatire profesionala -Iliescu- a adus succesiv la putere guverne de infractori care au jefuit tara asta cum rar se mai poate intimpla in istorie -jaful roman al Daciei si jaful turcilor au fost mizilic !practic nu s-a mai construit nimic din '89 si proiecte incepute in 1987-1989 de Ceausescu :zeci de centrale hidro,centrala Cernavoda care avea initial 5 grupuri din care sunt in functiune 2 dupa 30 de ani de 'constructie'caz unic in lume , centrale termo la Slatina, Pitesti, Tg.Jiu etc, statii de metrou , etc au ramas ca la faza 'revolutiei' nimic nu a fost finalizat dupa 20 de ani in care s-a furat ,s-a irosit ,echivalentul a 40 -100 miliarde de Euro ,dupa analiza americane !stiam ca fosta nomenklatura comunista se re-produce ,dar chiar numai cu borfasi sub acoperire de oameni politici ,nu credeam!
   • 0 (6 voturi)    
    Cum nu? (Luni, 27 aprilie 2009, 20:57)

    bgd [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

    Pai asa a zis Basescu....ca da ! Sau a mintit ?
    • +2 (2 voturi)    
     vrei sa iti fac un desen?ce nu intelegi? (Luni, 27 aprilie 2009, 21:27)

     Eneas [anonim] i-a raspuns lui bgd

     nu ma intereseaza ce a zis unul ,sau altul ,sunt oameni politici care stau cu minciuna la masa ,asta e profilul profesiei !deci repet ,Romania nu va avea in acest secol (un secol, poftim ,sunt indulgent) 800 km de autostrazi decat daca rebotezam soselele in autostrazi !
     eu stiu de ce nu suntem in stare , dar nu contez! pe scurt, Romaniei ii trebuie o alta organizare !
     cu stima,
     • +2 (2 voturi)    
      Sarcasm/umor (Marţi, 28 aprilie 2009, 0:28)

      ady624 [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

      Eneas, bgd era sarcastic bre. Adică încerca să facă puțin umor, lasă-l ușor că e de-al nostru. Părerea mea e că i-a reușit.

      Adrian
     • +1 (1 vot)    
      Cum a zis si ady... (Marţi, 28 aprilie 2009, 1:36)

      bgd [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

      Eram sarcastic. Normal ca nu se poate asa ceva...
  • +4 (4 voturi)    
   Domnu, domnu (Marţi, 28 aprilie 2009, 0:27)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui spanac

   Mai ușor cu strigătura, iacă și autostrada! Făcură 10km anul trecut parcă? Numai că din greșeală Meșteru Manole a beut la serviciu și acum trebuie să refacă acei km. 10. 10 km.

   Aaaa și mai e un aspect. Ăștia 10 km.... sunt pe câmp. Nu leagă nimic de nimeni. E bine așa, d-abia nu se uzează repede!!!

   Mamă ce show e în țară. Am înțeles că intrarea e gratuită, dar sper că ieșitul e pe ani grei.

   Adrian
   • +2 (2 voturi)    
    Să-mi răspund singur (Marţi, 28 aprilie 2009, 2:00)

    ady624 [utilizator] i-a raspuns lui ady624

    He he, ce-mi plac glumele mele, îmi răspund eu mie!

    Am uitat să menționez faptul că sus-numitul Manole, Meșter, în timpul activităților sale îmbibate în alcool și stat degeaba, a folosit utilaje grele pe șosele naționale fără să ia seamă (a văzut virgula mai la dreapta) de greutățile maxime admise pe acele șosele. Nu că șoselele ar fi rezistat la greutățile maxime admise, nu zic, dar cum așa bre?

    Mai bine facem peste tot cum a făcut primarul din Câmpina acum ceva ani (era un banc)... a scăpat Câmpina de gropi unindu-le pe toate într-una singură!

    La mai mare! (groapa comună, firește. A lor, nu a noastră, firește dublu)

    Adrian
 • +12 (14 voturi)    
  Bwahaha (Luni, 27 aprilie 2009, 16:47)

  ady624 [utilizator]

  Iar începem? Nu pricep de ce tot bateți apa în piuă, nu vedeți că iapa-i surdă și oarbă și mai are puțiin și moare (de nepăsare)? Mai degrabă ar trebui luate măsuri, nu vorbite vorbe.

  Dragi parlamentari, aș dori să fac un apel la dumneavoastră în vederea încetării folosirii girofarelor. Astfel veți putea deveni și dumneavoastră parte din adevăratul trafic din țară. Poate așa vă veți trezi puțin.

  E ușor cu vorba, mai greu cu munca. Toarșu Pogea, pardon, Berceanu (tot aia)... vă țineți bine? Cum facem, îl mai punem pe Badea să umble cu penele alea? Sau vi le dăm dumneavoastră?

  Adrian
 • +13 (13 voturi)    
  de ce? (Luni, 27 aprilie 2009, 16:51)

  ddd [anonim]

  de ce 0 km? de ce nu e nimeni responsabil? de ce tot acceptam situatia asta si oamenii care chipurile ne conduc?
  • +3 (3 voturi)    
   pentru că... (Luni, 27 aprilie 2009, 21:04)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui ddd

   NU știm altfel. E mai simplu să stăm și să vorbim. În general românii sunt mult prea îngăduitori și strâng în ei, după care explodează. Ne trebuie o societate civilă puternică. Trebuie să refuzăm să mai plătim taxa de drum atâta timp cât acei bani clar nu ajută la îmbunătățirea șoselelor. Vor amenda toată țara?

   Uneori ne merităm soarta, din păcate.

   Adrian
  • +2 (2 voturi)    
   Propunere (Marţi, 28 aprilie 2009, 1:38)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui ddd

   Propun să se facă o denominare inversă la unitatea de măsură a lungimii. Cum ar veni, să ne spună dom'le câți km, dar în milimetri! Ca să dea suma rotundă și frumoasă și s-o putem compara și noi cu Ungaria, Polonia, d-astea.

   Ce ziceți băieți, facem și noi un 800 anul ăsta? Hai că se poate!

   Adrian

   P.S. E de plâns.
 • +9 (9 voturi)    
  drumuri (Luni, 27 aprilie 2009, 16:55)

  Alexandru [anonim]

  DN1: Comarnic - Predeal, pe anumite portiuni, e praf si pulbere - "plang" amortizoarele, in conditile in care acest drum este tranzitat zilnic de mii si mii de platitori de taxe. Ma ingrozesc si la eventualitatea repararii lui, cand traficul va fi... blocat.

  DN1: Brasov - Sibiu. Drum refacut cat de cat inainte de alegeri (ce nu se facuse in 2 ani s-a facut in cateva luni...), dar odata cu venirea primaverii au reinceput lucrarile - indoielnice, poate fara rost. Mai ales ca, unele dintre semafoarele instalate semnalizeaza lucrari la rosturile de dilatatie ale podurilor finalizate in toamna (?!!?)

  Sunt doar doua exemple...
  • +1 (1 vot)    
   Serverul mt.ro (Luni, 27 aprilie 2009, 22:18)

   cvm [utilizator] i-a raspuns lui Alexandru

   Nici bietul hardware al serverului de la minister nu-i mai suporta pe astia!! :)
   Refuza sa ne dea astfel de informatii:))
 • +6 (6 voturi)    
  periodic (Luni, 27 aprilie 2009, 17:05)

  loves_divine [utilizator]

  mai veniti cu cate un comentariu despre viitoarele minunatele autostrade...ne mai faceti un calcul...tin sa va anunt ca noi stim cum stam...chiar al naibii de bine...ce ar fi daca aceste cifre le-ati tranti ministrului Berceanu pe masa??sa le vaza si dumnealui...poate asa constientizeaza si stimabilul ...starea deplorabila in care ne tine...(orisicum...tot degeaba...are o nesimtire mai mare decat orgoliul personal...si el si tot guvernul nostru)
  • +3 (3 voturi)    
   Propunere (Marţi, 28 aprilie 2009, 0:32)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui loves_divine

   Stimați concetățeni,

   Aș dori a supune alegerii publice (a Marii Adunări Naționale?) următoarea propunere:

   Să se calculeze durata până la finalizarea execuției autostrăzilor în planetare, bucși și nervi, în loc de ani. Și să se poată folosi bonuri de masă la plata ăstora de le zisei mai sus.

   Pentru? Abțineri? Contra? Gică, tu ești bă? iar ești contra?

   Adjudecat domnului cu fața rotundă, cum te numești puișor? Berceanu? Așa, domnului Berceanu!!

   He he,
   Adrian
 • +7 (7 voturi)    
  :) (Luni, 27 aprilie 2009, 17:21)

  owl [anonim]

  Centura Pitesti-ului e ok, cel putin deocamdata. Cat o fi costat, cine mai stie...Daca era mai lunga... cam pana la Arad, macar....
 • +6 (6 voturi)    
  :) (Luni, 27 aprilie 2009, 17:22)

  owl [anonim]

  uitasem: afisele alea cu "aici sunt banii dumneavoastra" unde au disparut ?
  • +2 (2 voturi)    
   Nu mai sunt banii... (Marţi, 28 aprilie 2009, 0:08)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui owl

   S-au cheltuit banii. Cum nu mai sunt, s-au scos și afișele. Nu vrei să dezinformeze populația, nu?

   Adrian
 • +2 (4 voturi)    
  Sunteti tendentiosi (Luni, 27 aprilie 2009, 17:30)

  FLORIN [anonim]

  "doar 1.789 de kilometri noi"?!!?!!!
  Mie mi se pare fantastic de mult! Adica in ultimii patru ani s-au construit atatia amar de km de strazi in Romania? Daca e real atunci este foarte mult.
 • +5 (5 voturi)    
  :( (Luni, 27 aprilie 2009, 17:31)

  CRT [anonim]

  O sa avem si noi autostrazi cand o sa se zboare cu masinile si de remarcat ca si cele care se fac acum sunt prost facute si intre orase intre care exista deja strazi cat de cat bune , isi fac la mare la munte si atat autostrazi !! da nu se gandesc la o autostrada arad - bucuresti -constanta care e cea mai necesara !! eu ca sa ies din tara din Galati fac 13 ore !nasol nu ?
  • +3 (3 voturi)    
   :) (Luni, 27 aprilie 2009, 19:16)

   aaa [anonim] i-a raspuns lui CRT

   Pai stai in tara ca daca pleci pe cine sa mai mulga si ei. Astia cred ca ne saboteaza intentionat :)
  • +4 (4 voturi)    
   Autostrăzi (Marţi, 28 aprilie 2009, 0:13)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui CRT

   Tîmpiți dom'le. Unii sunt tâmpiți. Eu nu am înțeles și am și renunțat să mai încerc. Mă aflu în State. Aici am autostrăzi cu 6 (da, ȘASE) benzi pe sens plus câte o bandă de urgență de fiecare parte a celor 6 benzi. În total, 8+8=16 benzi. ȘAISPREZECE BENZI. Aaaa, v-am spus că tot apar aglomerări mai ales vinerea seara? Nu? Ei bine, apar. Mă uit la A2 în România. Este evident, fără să fac nici un calcul matematic, faptul că cele 2 benzi pe sens NU SUNT DE AJUNS. S-a văzut clar la Paște. Nu al cailor. Dacă tot construim, de ce le facem de 2 benzi? Acum doi ani de zile, în UK, se lucra la M1 (autostradă ce traversează centura Londrei, M25, prin nord). Se lărgea de la 3 benzi pe sens la 5 benzi pe sens. Plus hard-shoulder-ul (adică bandă de siguranță din asfalt). Noi facem 2 benzi. Păi zic, măcar să le facem! Dar rămâne întrebarea: de ce 2? Nu este încă evident faptul CĂ NU AJUNG?

   La cât mai multe autostrăzi cu cât mai multe benzi!
   Adrian
 • +5 (5 voturi)    
  autostrazi (Luni, 27 aprilie 2009, 17:43)

  popescu dan [anonim]

  daca se doreste putem avea. Sa se lucreze intens, mai aloes acum ca sunt multi someri. Sa se amgajeze foarte multi aici in infrastructura.
  Cu vointa se poate orice, sa se considere de grad zero.
  • +1 (1 vot)    
   hihi (Luni, 27 aprilie 2009, 21:39)

   hihi [anonim] i-a raspuns lui popescu dan

   Nene, scuza-ma... pe ce lume traiesti?! nu traiesti in romania? credeam ca ti-ai dat seama ca tarisoara asta nu o sa aiba niciodata autostrazi, lume corecta, etc., etc.! vointa? hehehehe! da' in toata istoria noastra de romani, am dus-o bine vreodata?! de la decebal incoa'... of, of...
  • +3 (3 voturi)    
   Nu ai înțeles un lucru (Marţi, 28 aprilie 2009, 0:36)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui popescu dan

   Autostrada = muncă. Munca = răspundere. Răspundere = nasol.

   Mai simplu să dai din pix două trei hârtii, apoi dai vina pe moștenire, apoi explici cum ai avut tu vânzări anterioare, apoi intră unu' la pușcărie (fără legătură cu tine) și se uită tot. Nu e mai simplu așa? Toți politicienii din România sunt aproape la fel, cu mici excepții. Problema este că acele excepții nu pot ajunge prea sus pentrru că nu cooperează. Ori dacă nu cooperezi, nu prezinți interes ci din contră.

   Ne trebuie un Țepeș, cât ar fi el de machiavelic.

   Adrian
 • +6 (6 voturi)    
  Romanii sunt rautaciosi (Luni, 27 aprilie 2009, 17:54)

  Ghicitor in fund [anonim]

  De ce sunteti rautaciosi? Mai e pana in 2010!!! Or sa se apuce de lucru in luna decembrie 2009 si vor face o mie de kilometri de autostrazi!
  ...
  ...
  ...
  Cum, nu de China e vorba? A, e vorba de Romania? Ma scuzati, inmultiti cu o suta! Da, asa e, in anul 201000 va fi gata autostrada!!!
 • +4 (4 voturi)    
  trezirea (Luni, 27 aprilie 2009, 19:58)

  Easy Rider [anonim]

  Domnilor, nu mai visati. Daca vreti autostrada trebuie sa emigrati. Aici nu va fi niciodata. In tara asta numai hotii si banditii au loc. Omul care munceste cinstit e faultat din toate partile.
  • +3 (3 voturi)    
   Faultat? (Marţi, 28 aprilie 2009, 0:14)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui Easy Rider

   Vrei să spui de-a dreptul cotonogit. Ar fi bine să fie doar faultat... Mai un cartonaș verde, mai o vizită pe la DNA... show!

   Adrian
 • +2 (2 voturi)    
  + - (Luni, 27 aprilie 2009, 20:41)

  Frey lorentz [anonim]

  reteaua. de drumuri nationale sa imbogatit cu 15oo km dar a pierdut 30ooo km; nasol raport
  • +2 (2 voturi)    
   în ce direcție? (Marţi, 28 aprilie 2009, 0:34)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui Frey lorentz

   Ăia 1500 de km... i-au măsurat pe verticală? 2 x adâncimea gropii?

   Nasol raport, într-adevăr.

   Adrian
 • +2 (2 voturi)    
  Da! (Luni, 27 aprilie 2009, 21:36)

  Hello [anonim]

  Pai asa e! Mai e pana in 2010! Dar pana pe 1 ianuarie 2010 o sa termine 1.000.000 de km de autostrazi. Traiasca Rromania!
 • +1 (1 vot)    
  Autostrazi (Luni, 27 aprilie 2009, 23:56)

  Adrian US [anonim]

  SA TRAITI BINE!

  ... ca eu am emigrat deja.

  Adrian US
  • +4 (4 voturi)    
   Oy, mate (Marţi, 28 aprilie 2009, 0:18)

   ady624 [utilizator] i-a raspuns lui Adrian US

   Domnu' șerif, înțelegem că ați emigrat, dar nu e cazul să fiți ostentativ.

   Aceste cuvinte ne doare. Și eu sunt tot în USA dar asta nu mă oprește să mă uit la știri, să mă enerveze madame Dana Radu de la Antena 3 cu toate crizele dânsei de indignare și prostia afișată constant, de nepregătirea jurnaliștilor care se bagă în știri cărora nu le știu substratul, de ministrul telecomunicațiilor, tov. Gheorghe Sandu care ne explica azi cum avem rețele de telefonie dintre cele mai moderne din Europa, ca răspuns la întrebarea 'De ce au fost sincope?'...

   România e o țară frumoasă, e păcat de ea.
   Îți doresc numai bine în USA, dar nu uita de unde ai plecat și lasă scârba.

   Hai România!
   Adrian
   (tot USA)
   • 0 (0 voturi)    
    Autostrazi (Marţi, 28 aprilie 2009, 1:03)

    Adrian US [anonim] i-a raspuns lui ady624

    Si eu ziceam ca e frumoasa Romania si chiar nu voiam sa zic nimica rau de tara. Pacat ca a picat pe mana mafiotilor.

    Nu voi uita niciodata de unde am plecat.

    --Adrian US
 • 0 (0 voturi)    
  Autostrazi (Marţi, 28 aprilie 2009, 8:11)

  Constantin [anonim]

  hartia suporta multe. nu inteleg cum de suporta poporul roman astfel de creaturi neizbutite care te fura si te mint fara rusine!
 • 0 (0 voturi)    
  Isteria cu autostrazile (Marţi, 28 aprilie 2009, 8:55)

  bibi [anonim]

  Ar mai fi si alte prioritati importante in transport cum ar fi infrstructura feroviara. In caz de criza, lipsa bani, omul ar putea sa foloseasca trenul sau alte mijloace publice, pe cand autostrazile le-ar folosi doar cei care isi permit sa intretina o masina.

  Este buna autostrada, dar in aceste vremuri ii mai buna calea ferata. Dar cine sa mai gandeasca acum la asa ceva, cand la popor i-a intrat in cap ca vrea autostrada?!
 • 0 (0 voturi)    
  ce tot va defulati online? (Marţi, 28 aprilie 2009, 15:40)

  Teo [anonim]

  Vreti sa se rezolve ceva? Iesiti in strada, urlati in fata Palatului Victoria, strigati la Base cand face baile de multime, injurati-l pe Berceanu cand il vedeti daca tot vreti sa va "racoriti". Tot scrieti si scrieti de parca vreun parlamentar, ministru sau presedinte s-ar gandi sa citeasca vreodata aceste comentarii!

  Nu cu vorba se face treaba, asta o vedem in fiecare zi din promisiunile politicienilor, ci cu fapta. Asa ca atunci cand ii vedem pe strada pe nenorocitii astia, sa aruncam cu oua in ei, cu rosii, pungi de apa si altele, poate asa isi aduc aminte ca noi existam si ca banul public nu e portofelul lor. Sa facem greva fiscala ca sa nu mai existe bani la buget, sa cerem rescrierea legilor, destituirea incompetentilor si pedepsirea celor care fura.

  Altfel, nu suntem decat o soapta, un murmur care nu va fi auzit niciodata pe Base, Berceanu & Co. Vin alegerile in decembrie: sa vedeti acolo ce o sa se mai minta si cati km de autostrada se vor promite, din nou. Ai nostri politicieni nu sunt in stare ( a se citi NU VOR) nici sa rezilieze contractul cu Bechtel (semneaza si tu petitia de aici: http://www.petitieonline.ro/petitie/rezilierea_contractului_pentru_constructia_autostrazii_transilvania_de_catre_bechtel-p24423044.html) si ne mai miram de ce nu avem nici un km de autostrada nou de ani de zile.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by