In cursul acestei saptamani, actionarii occidentali ai concernului de constructii Strabag vor semna cu Oleg Deripaska un acord prin care omul de afaceri rus va renunta la pachetul de 25% din actiunile companiei, a declarat pentru Vedomosti reprezentantul unuia dintre actionari – Raiffeisen Holding.

Serghei Babichenko, unul din purtatorii de cuvant al grupului Bazel, detinut de Deripaska, a confirmat informatia. Deripaska a obtinut posibilitatea de a-si rascumpara participatia pana la sfarsitul anului in curs. Dar, scrie Vedomosti, Deripaska – el a devenit coproprietar al Strabag in 2007 cu pretul unui credit de 500 milioane de dolari de la Deutsche Bank – are sanse foarte scazute sa faca rost de banii necesari.

Datoria totala a Bazel a atins deja 20 miliarde de dolari, Deripaska pierzand deja 9,99% din actiunile concernului german de constructii Hochtief si 20% din actiunile producatorului de componente auto, Magna. In prezent, el este obligat sa vanda pentru o suma mai degraba simbolica banca Soiuz.