Consiliul Concurentei analizeaza piata laptelui, in urma unor semnale care indica existenta unor tensiuni intre producatorii si procesatorii de lapte de vaca, potrivit unui comunicat al autoritatii. Ancheta incearca sa identifice si sa corecteze posibile disfunctionalitati de natura anticoncurentiala.

"Consiliul Concurentei are in derulare o investigatie utila de cunoastere a pietei laptelui, cu scopul de a analiza structura pietei, precum si factorii care influenteaza relatia producator-procesator de lapte (de vaca, de oaie, respectiv de capra)", se arata in comunicatul institutiei.

In cadrul investigatiei, care va pune accent pe relatia dintre producatorii si procesatorii de lapte de vaca, Consiliul Concurentei poate solicita informatii, documente sau declaratii tuturor actorilor implicati, si anume producatori, procesatori, centre de colectare, asociatii patronale si profesionale, institutii ale statului cu competente in acest domeniu.

Scopul acestei investigatii este obtinerea de informatii privind modul de functionare al pietei, precum si identificarea masurilor potrivite pentru a rezolva problemele de concurenta din domeniu.