Gratiela Iordache, secretar de stat MFP, despre firmele suspendate ca efect al noii impozitari: "Foarte bine ca s-au suspendat! In sfarsit au facut ce trebuia!"
"Logica voastra este ca si cum ai baga la inchisoare o tara intreaga din cauza ca 10% din populatie a comis crime", a comentat directoarea unei companii.
14.035 de firme suspendate si alte aproape 4.000 radiate si dizolvate voluntar - arata statisticile oficiale, pe luna aprilie. Aceste date reflecta numai primul efect al introducerii impozitului minim, pentru micii intreprinzatori. Dincolo de statistici, circa 50 de intreprinzatori si-au sustinut cauza in fata Gratielei Iordache, secretar de stat la Ministerul Finantelor Publice. La dezbaterea de la Camera de Comert Bucuresti, spiritele s-au aprins de ambele parti, soldandu-se cu ironii si acuzatii destul de transante.
"Dumneavoastra ati vazut ca mii de firme si-au suspendat activitatea"? a incercat un intreprinzator sa argumenteze.
"Foarte bine ca s-au suspendat! In sfarsit, au facut ceea ce trebuia! E bine sa te declari inactiv, daca esti inactiv. Si, sa va mai spun ceva: orice mic intreprinzator este avantajat, daca trece la PFA. Trebuie sa aveti si raspundere! V-ati asumat, pe langa beneficii, si niste responsabilitati!" a sosit raspunsul Gratielei Iordache.
Un alt intreprinzator a explicat ca firma sa a fost infiintata in iunie 2008 si cifra de afaceri nu a fost foarte mare. "Incerc si eu sa demarez afacerea", a spus acesta.
"Si? Va impiedica 180 de lei pe luna?", a raspuns ironic secretarul de stat, referindu-se la suma lunara pe care o reprezinta impozitul, in cazul acestei firme.
"Nu poti sa functionezi fara profit"
"Un calcul simplu arata ca o firma cu cifra de afaceri de 52.000 de lei se plateste impozit 2.200 lei, iar cel cu cifra de afaceri 100 lei plateste impozit tot de 2.200 lei. In plus, cei care au profit zero, platesc la fel cu aceia care au profituri importante, unde este corectitudinea?" a spus directoarea unei firme.
"Stiu un lucru sigur: nu poti sa functionezi fara profit! Scopul unei firme este sa faca profit! Jumatate din firmele Romaniei nu platesc, in prezent, impozit" a replicat Gratiela Iordache
"Stiti ce faceti? Ne omorati pe noi, cei care am platit corect pana acum!" a spus o intreprinzatoare - Roxana Constantinescu, director general al firmei Aluminium Promotion Co.
"Problema este, de fapt, imposibilitatea Guvernului de a gestiona evaziunea fiscala. Nu este echitabil. Este ca si cum ai baga la inchisoare 23 de milioane de oameni pentru ca 10% din populatie a comis crime", a adaugat aceasta.
Ce este mai daunator, criza sau impozitul?
Flori Pasare, reprezentanta firmei Tomaificio Bucarest SRL, a exemplificat problema: "Firma noastra functioneaza din 1994. Aveam 250 de angajati, iar anul acesta, din cauza crizei, a trebuit sa concediem 200. Am mai ramas cu 50 de angajati. Acum, cu acest impozit, s-ar putea sa inchidem firma de tot", a explicat directoarea firmei.
"Pai vedeti? Nu impozitul v-a adus in aceasta situatie, ci criza", a raspuns Gratiela Iordache.
"Nu, dar ne-am fi asteptat sa ne sprijiniti in aceasta perioada, nu sa primim inca o lovitura", a argumentat intreprinzatoarea.
Organizatiile patronale sunt de vina pentru impozitul minim
"Trebuie sa intelegeti ca toate propunerile privind grila de impozitare au venit de la reprezentantii dv, ai mediului de afaceri. Intrebati-i pe dansii de ce este asa. Sa vedem ce alternative avem, daca am majora TVA-ul, cum ati reactiona?", a comentat Gratiela Iordache.
Ceea ce nu a mai precizat, insa secretarul de stat, este un <<mic detaliu>>: ca singura organizatie patronala care a reprezentat IMM-urile la negocieri a propus ca impozitul sa se aplice numai celor cu cifra de afaceri de peste 12.000 de euro.
Una din propunerile care s-au auzit din sala, cu care toti ceilalti au fost de acord, aparent: "Mai bine ati majora impozitul pe venitul microintreprinderilor la 5%". Ideea nu a avut parte de nicio reactie din partea reprezentantei MFP. In schimb, aceasta a subliniat ca micii intreprinzatori, probabil, nu au fost bine reprezentati la discutii.
"Sistemul Cameral nu a fost prezent la discutii", a confirmat Sorin Dumitriu, presedintele Camerei de Comert Bucuresti. "De fapt, nu mai suntem prezenti pe nicaieri. Ministrul muncii, Marian Sarbu, ne-a scos din Consiliul Economic si Social", a declarat acesta.
ONG-urile cu scop "pentru profit" - o posibila solutie?
Delia Catarama, reprezentanta Asociatiei Internationale de Fiscalitate, a spus ca organizatia a trimis o scrisoare cu intrebari si propuneri catre MFP, la care nu au primit nici macar confirmarea ca a fost receptionata. "De exemplu, ce fac cei cu activitate sezoniera, care au incasari cateva luni, si apoi nu mai au incasari? In plus, ce-ati spune daca am transforma firmele in ONG-uri si am desfasura activitatile in mod similar, fara sa platim impozit?"
Gratiela Iordache a spus ca toate aspectele au fost luate in calcul si ca "sa nu ducem in derizoriu" discutia, sugerand ca o varianta fezabila ar fi transformarea in Persoane Fizice Autorizate.
Decontarea combustibilului - o alta problema arzatoare
Intreprinzatorii au protestat si impotriva restrictiilor impuse, prin aceeasi Ordonanta, la decontarea combustibilului pentru masinile inregistrate pe firma. Problema a fost sintetizata simplu de unul din participanti: "Adica eu, pentru activitatile depuse de firma, trebuie sa platesc din banii mei benzina. In plus, trebuie tot din banii mei sa platesc benzina parlamentarilor si directorilor din ministere. Bun, eu o sa merg sa-mi rezolv problemele cu metroul, dar as vrea sa faca si ei la fel", a spus acesta.
"Bine, am sa propun ca directorii si parlamentarii sa isi plateasca singuri benzina. Cat priveste mersul cu metroul, cred ca nu v-ar strica nici unora", a raspuns Gratiela Iordache.
In final, secretarul de stat a precizat ca intreprinzatorii care ii transmit solicitari si propuneri vor primi raspuns in cel mai scurt timp posibil.
Marian Vanghelie: Impozitul forfetar este o gafa si trebuie eliminat imediat ce exista o crestere economica
Emil Boc: Vom analiza impactul introducerii impozitului forfetar *Nicio lege nu este eterna in Romania
Grupul de consultanta Big4: "Taxa pe profit minim incurajeaza evaziunea fiscala, descurajeaza investitiile noi si afecteaza tot sectorul de servicii"

Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
De ei de ce nu va legati?
pai mai nene, 2200 lei si pentru un dar la botez este putin.
am avut cazuri in care "firmele" erau facute cu o zi inainte si aveau ca obiect de activitate: cerecetari aerospatiale, fizica sau analize politice. nu am nimic cu cercetarea, dar patronii nu stiau nici sa scrie bine.... apoi am descoperit ca "activitatile" erau trecute la oha de un mistocar de la registru....
Problema o constitui pragurile aberante; intre 12.000 si 50.000 euro se aplica aceeasi taxa! Suma ceruta de stat trebuia sa fie proportionala nu asa din topor.
In schimb nu consider normal si moral ca sa eviti sa platesti TVA-ul si alte taxe si mai apoi sa injuri statul ca nu are bani sa-ti reabiliteze drumurile si ca nu-ti face locuri de parcare.
Sa-ti dau un exemplu: a venit unul bronzat bine din *Strehaia* care avea o firma de garsoniera infiintata in urma cu doua zile si cu 2 angajati si a facut contract pentru 4 masini in leasing.
Intrebarea 1: daca avea doi angajati si cu el 3, ce nevoie avea de 4 masini mecedes SUV?
Intrebarea 2: daca a facut contract pentru masini in valoare de 150.000 de euro, citi bani a pierdut statul numai din TVA.
Intrebarea 3: de ce naiba unii fraierii platesc TVA-ul ? nu ar fi mai bine sa ne facem toti o firma-fantoma si sa nu mai platim nici un fel de taxe ???
Falimentul bate la uşa retailerilor, mallurilor şi imobiliarelor
Autor: Vali Birzoi,Aurel Dragan
Publicat: 24 Septembrie 2008
Numărul falimentelor din economia autohtonă s-a majorat cu 83% în primul semestru, cånd au fost deschise 3.682 de noi dosare de insolvenţă, faţă de numai 1.904 în aceeaşi perioadă din 2007.
http://www.capital.ro/articol/falimentul-bate-la-usa-retailerilor-mallurilor-si-imobiliarelor-112506.html
Da' unde naiba scrie in lege ca n-ai voie sa faci leasing decat pt. atatea masini cat numarul de angajati? Iar daca ASTA afecteaza "bunul mers al economiei", de CE nu apare o lege ref. la acest gen de leasing?!!
sa avem toti deducere de tva, nu doar unii smecheri! dar sa fie bani la buget si de restul....
nu stiu insa daca asta e solutia corecta si morala pentru cei cinstiti. eu zic ca nu e.
PS: eschivarea de a cotiza la buget pe motiv ca unii devalizeaza bugetul este cea mai slaba scuza posibila. cei care gandesc asa nu vad padurea de copaci. cu astfel de gandire, nici peste 100 de ani nu vom fi prea departe.
niste incompetenti fara idei si coloana vertebrala
comparatia care imi vine in minte e genu de persoana care te loveste cand esti la pamant doar pentru e mai usor decat sa iti dea o mana de ajutor
sunt scarbit peste masura
e foarte priceputa intr-ale bursei.
politician pur-sange, mananca de unde scurma.
Nu te chinui sa raspunzi, cu totii stim ca cel mai bine stiu cum se fura "cinstit" chiar cei de la Garda si Minister, ca doar n-oi vrea sa traiasca din leafa.
Aici insa discutam despre cei care incearca sa fie corecti - o specie pe care MF o vaneaza intensiv, pentru ca ii incurca.
btw singurul hot dovedit de aici esti tu pentru ca legea te obliga sa denunti, ca si contabil, acei clienti care fac asa ceva. bine, am senzatia ca esti si tu contabil cum sunt eu specialist in siguranta aeriana....
dar ai citit legea? ai gasit miza? te-ai prins ca ei vor sa impoziteze anul asta la nivelul lui 2008 care a fost un an foarte bun?
dac
Uite impozitul forfetar la prima treapta de impozitare este de 2200 RON/ an. Ceea ce conduce la un impozit lunar de 183 RON/luna.
Un salariat care-l angajezi cu salariul minim de 600 RON atrage taxe (contributii angajator/angajat si impozit pe venit) de aprox. 300 RON.
Pai atunci nu-i mai bine sa stimulezi angajarea de personal decat sa apari cu aberatii??
/
In alta ordine de idei sunt de acord si cu tine ca e aiurea sa decontezi farduri si adidasi pe firma dar daca nu ma insel platim suficienti inspectori de la garda care cu asta se ocupa. Daca nu sunt in stare sa isi faca treaba la revedere. Dar daca tu in anul 2009, intr-o tara membra UE, vii cu legi din codul fiscal al lui Mihai Viteazul, " zeciuiala" parca ii zicea atunci, poate nu e locul tau acolo, cere afara si lasa pe altii.
Si ca o ultima idee, aroganta lu Yetti asta, ca daca nu aveti bani inchideti, mi se pare un afront pentru toti cei care vor sa inceapa o afacere in Romania si nu sunt la fel de destepti ca Bill Gates sa ajunga milionari intr-un an.
evident ca fiecare domeniu ar trebui sa fie interesat sa-si demaste uscaturile numai prin simplu fapt ca creaza turbulente in piata prin concurenta neloiala. o asemenea atitudine la nivelul majoritatii domeniul ar putea duce pe termen mediu chiar si la posibilitatea de a reduce taxarea printr-o mai buna colectare. ca sa nu mai spun ca sunt ferm convins ca si statul ar cheltui banii mai bine daca economia ar fi "mai normala"!
acum, ce te faci daca majoritatea intr-un domeniu e viciata si abuzeaza de diverse tertipuri? pai ajungi in situatia de fata! "da lovitura si fugi"! asta e tara pe care romanii si-o doresc cu ardoare. sunt ferm convins!
Pe sistemul "hai sa incurcam merele cu perele" dam o lege care poate(pacat ca nu se poate sublinia cuvantul) va face treaba fiscului.
De cind Ministerul de Finante are dreptul sa decida cine sa ramina si cine nu pe piata?
Cu ce drept presupune Ministerul de Finante ca singura ratiune de existenta a unei firme este de a plati un impozit, iar cine nu il poate plati trebuie sa dispara?
Legea e lege, iar perioadele de criza cer masuri exceptionale uneori, dar Ministerul de Finante are menirea de a gestiona banul public nu de a decide daca firmele private au sau nu dreptul de a exista pe piata
E o nesimtire uriasa si ce e mai grav ca e plin de papagali care repeta ce aud fara sa gindesca. Daca o firma privata merge in pierdere atunci inseamna ca patronul vine cu bani de acasa, daca o inchide atunci vor fi nevoie de bani de la buget pentru someri. Ministerul de Finante ar trebui sa faca tot ce poate sa evite ultima situatie...Dar Romania e plina de timpiti de la cei din guvern la cei de pe forumuri
Si, de obicei, din impozitele noastre nu se "platesc" spitale, scoli, pompieri, ci vile, Veyron-uri, pamanturi, conturi in banci straine etc etc.
Desigur, ai sti lucrurile astea daca te-ai uita in jurul tau.
Care este diferenta dintre o activitate economica de subzistenta si una agricola identica?
Din punct de vedere politic, diferenta este faptul ca taranii se duc la vot!
Probabil e BUGETARA pur sange....adica din scoala lu' peste direct in minister......si a avut noaptea o reverie cu impozitul minim......
acum cateva luni erau siguri ca au bani si pentru salariile profesorilor si nu numai, ... ca nu trebuie marit nici TVA-ul.
dintr-o data au ramas cu buza umflata si nu mai stiu ce taxe sa inventeze ca sa reuseasca sa acopere deficitul existent.
in acest moment nu m-ar mira sa aud cum trebuie crescut TVA-ul si cum vor pune taxe si pe piatra seaca.
e bine ca are cine sa faca pe desteapta si pe sarcastica.
Si dupa ce ii mai ramane o letcaie angajatului , acesta trebuie sa-si cumpere mancare, sa plateasca facturi , cu TVA, sa-si plateasca benzina , si toate celelalte dari .
Pe acest erou - angajatul - ca nu toti sunt genii financiare si intreprinzatoare ca cei de pe acest frumos forum cine il intreaba daca i se deduce ceva din cheltuielile lui - Dumnezeu din ceruri , nu?
Si nu l-ati auzit sa se planga !
Dar voi, meseriasii intreprinzatori aveti glas , si inca ce glas . Nu va convine inchideti si angajati-va si sa vedeti deduceri acolo ...
Statutul de angajator se plateste !
O firma daca nu are profit o inchizi , daca nu-ti convine cata munca faci pe x bani , o inchizi si-ti cauti job si devii angajat si zici ca nu te doare capul . Angajatul poate sa inchida ? El poate sa se supere - da , doar atunci cand ii ajunge cutitul la os si trebuie sa-si ceara dreptul si plateste cu sange, ochi scos de garda de corp a firmei ...
Marsh si tu in cazarma, caporal! si cere-le iertare sefilor tai care te-au scos sa scrii pe forum numa' ca sa arati ca esti /ca o cizma!
daca esti tu asa desteapta, poti sa-mi spui si mie pe ce criterii angajati oamenii? daca un om nu este capabil sa-si scoata salariul, sa-si plateasca darile la stat, atat el cat si unitatea, ca doar tot din munca lui o platiti, asa ca nu va mai vaicariti, de ce il mai tineti?
in alt context, tot matale, afirmai ca patronul face totul pentru profit (acolo nu se punea problema impozitului, era vb de ce fac unii pt profit...)
asa ca, ori platiti, ori daca nu ciocul mic, ca altfel propun sa se inaspreasca legile cu privire la munca la negru, si sa vezi pe urma... cum acesti patroni de carton, nu numai ca vor plati impozit, dar vor plati mult mai mult (ca realizeaza profituri uriase, mai ales ca nu le mai pot investi in vile, masini, vacante, etc...)
si inca ceva, nu puteti concedia prea multi oameni, ca doar nu o sa dati afara "marea familie"...
un angajat daca isi cere drepturile sau un salariu decent, conform muncii prestate, tinand cont de prufitul adus unitatii, imediat i se baga pumnul in gura, ca daca nu-ti convine, sunt 10 la usa...
voua de ce sa nu vi se aplice acelasi principiu? nu asta inseamna echitate?
sunt o gramada de oameni, multi vor sa se intoarca acasa din strainatate, vor sa inceapa o mica afacere, cinstit, dar nu pot din cauza sutelor de miii de firme care exista... nu mai vb ca multe firmulite sunt folosite pentru transferul profitului in afara, pentru spalare de bani...
cred pe unii care se plang ca nu pot face fata, ca de abia au deschis, dar nici o lege nu tine cont de exceptii...hai pa si sa nu uitati sa va platiti impozitele...
Vedea-te-as angajat la microintreprinzator! din aceia "adevarati" care n-au afaceri "cu statul"!!!
Nesimtitilor! La cazarma cu voi! N-ai fatza nici macar de "caporal"! - in plus, ai obrazul ca bocoantza...!
si nu-ti mai face tu griji pentru "asistatii sociali", probabil candva ai facut si tu parte din ei, se va rezolva acest lucru, poate chiar mai bine... piata se regleaza singura, nu?
Iar patronii, ca persoane, au si ei facturi (cu TVA), trebuie sa manance, si au darile la stat pe care le are si salariatul. si nu se deduce nimic din ele! Unii dintre noi sunt mai saraci ca proprii angajati, ai mei primesc 1200/luna, eu traiesc din 750, acum ca e criza! Am redus cheltuielile mele, nu salariile lor, ca sa pot tine firma in functiune. Crezi ca e asa simplu sa inchizi o firma, cand ai bagat atatia bani acolo? La noi astia care n-am fost de bani gata, e vorba uneori de bani munciti de 3 generatii din familiile noastre! Aia de-si pot permite bodyguarzi nu sunt afectati de impozitul asta, uita-te pe grila de impozitare, platesc 0,01-0,02 din venituri. Tot amaratii care au profit cat un salar sunt loviti!
Problema e ca doamna abuzeaza de acest privilegiu.
Si mai rau, ca face pe proasta pe banii nostri. Am vazut-o si la TVR, la interes general: imaginea consacrata a imbuibatilor de la putere, cu tupeu si voce ridicata.
II doresc toate cele bune si viata lunga la fel ca la IMM-urile care s-au inchis :)
Din cate reiese din articol, d-na sau d-ra Gratiela da dovada de multa rigiditate, probabil ca a venit doar cu o lectie invatata pe de rost si fara reala inclinare spre dialog si gasire de solutii.
scopul multor IMMU-uri nu e de a face neaparat profit, ci de a asigura un salariu angajatilor si de a crea o independenta initiatorilor, care altfel ar "parazita" impreuna sistemul asigurarilor sociale; nedumerirea vine din faptul ca si aceasta distinsa d-na se afla intr-o functie in care venitul ii revine tot din taxele si impozitele acelor "multe firme" pe care le vrea desfiintate
Oare firmele astea nu vor sa plateasca mai putin la stat? Ele vor neaparat sa plateasca mai mult statului? Sunt stupizi?
Hmm, n-as crede. Cautati de exemplu o firma reala mica ce presteaza servicii catre populatie (croitorie, comert, alimentatie publica, reparatii auto, agentii imobiliare, etc) si studiati cifrele lor de afaceri. Ei nici nu sunt interesati sa obtina profit si sa scoata dividende, pentru un motiv simplu: nici nu au nevoie. E mult, mult mai simplu sa nu tai chitante si sa bagi banii in buzunar decat sa platesti impozit 16% la dividende. Impozitul dat statului este zero, zero, zero. Nu ai nici profit si nu cresti nici cifra de afaceri. Ganditi-va cand ati primit ultima oara chitanta sau bon fiscal de la astfel de firme si mai vorbim. Doar un exemplu: am vazut o gramada de agentii imobiliare care (cica) nu au avut profit in 2007. Bataie de joc.
Eu platesc cumulat cam 35% din banii pe care ii incasez impozite si taxe catre stat. M-am cam saturat sa fiu printre aia putini care fac totul la alb si platesc toate taxele. Sa plateasca toata lumea, inclusiv firmele astea cu cifre masluite de afaceri de 8000 de lei anual (hai sa radem)
Daca avem o societate comerciala normala, nu se mai aplica aia 3% din cifra de afaceri, dar se impoziteaza profitul brut. Adica dupa ce scazi salariile si materia prima ceea ce ramane se cheama profit brut care se impoziteaza cu 16%. Daca iti iei un utilaj sa nu te astepti sa ti se scada inainte de impozitare (pentra ca profitul reinvestit nu este scutit de taxe). Dupa ce te-a impozitat o data cu 16% statul te mai impoziteaza inca o data cu 16% daca vrei sa iei dividende !!! Adica profitul este impozitat cu 32% daca vrei sa il muti din firma in contul personal !!!
Dar ce sa-i faci, unde nu-i cap... vai de picioare! Si sa nu mai aduceti vorba de cei care nu taie chitante, ca aia nu vor taia nici in continuare.
daca matale ai lucra corect, si ca matale sunt sute de mii, daca nu ar mai exista zeci de mii de firme cu profit zero sau fara activitate, atunci acesta lege nu-si avea rostul...
numai evazionistii se supara acum, cei cinstiti isi vad de afacere in continuare, scot profit, il reinvestesc, maresc afacerea...
si mai terminati cu faptul ca platiti taxe pt salariati, tva, etc., nu le platiti voi draga, voi aveti obligatia sa le retineti si sa le virati la stat, chiar si cele pe care le plateste unitatea, tot din plusvaloarea creata de salariati le platiti...
Acum intrebarea...vrei sa te faci patron sa-ti produca altii pentru tine din plusvaloare si tusa le retii impozitele sa le virezi la stat. Ai "rabdare sa recuperezi" ce ai investit, din plusvaloarea celor angajati care daca ai noroc nu sunt puturosi sau nu te fura?
VREI???
Un mic constructor din provincie, care presteaza servicii pentru vile de vacanta. Are o echipa de oameni cu care lucreaza. Are si firma cu care plateste oarece taxe la stat. Acum nu o sa mai aiba firma. Dar ce crezi, va mai lucra sau nu?...
Problema este cum scapam de halca de grasime care in orice tara pentru astfel de atitudine la adresa contribuabilului i s-ar fi interzis sa se mai angajeze vreodata intr-o instituie a statului!
rusine!
2 Tu stii sa socotesti? La 52001 venit 4300 impozit corespunde la un profit "obligatoriu"de 27000, deci mai mult de jumatate din cat vinzi. Nu e mare, asa-i?
Atitudinea dvs. este cea mai corecta.
DEMISIA !
PATRONI CU FIRME CARE AU PROFIT ZERO SI 2 MERCEDESURI IN CURTE. Eu m-am saturat de capitalismul romanesc. Suntem o natie de 2 lei. Si asta include si patronii si angajatii care freaca menta.
M-am prins ce calitate are "moralitatea" ta, daca ai asemenea prieteni!
Care "stim cu totii"? Gupul vostru de hoti?
Prietenii MEI sunt oameni cinstiti!
Cine are idei, de orice factura, sa vorbeasca. Cine incepe cu injuraturi (orientate politic sau doar din proasta educatie) si nu cu argumente, sa taca. M-am saturat ca pe orice ziar online, sa citesc mereu aceleasi jigniri la persoana, in locul argumentelor logice.
sunt unul dintre cetatenii acestui stat si nu permit sa vina o tarantula din asta si sa ma ia peste picior .
noi investim si nu stim cum sa mai tinem afacerile si vine madama si face pe desteapta ?
mai tantzo , de la noi iei banii si nu faci nimic
vreau sa o vad data afara !!! o sa fac si un site unde sa stringem petitii pentru demiterea acestei nesimtite
Altfel, mars si tu in cazarma, caporal! ti-ai facut numarul, gata...!
nu mai vorbii ca sa intoxici lumea cu minciuni de partid?
culmea e ca nici mefista gratziela nu stie, nici pogea insusi, de poc ce sa mai zic...
o sa afle cu totii in vreo doua luni cand o sa le sufle vantul in buzunare dupa ce s-au lins pe bot de prima transa de la fmi
si apoi sa vezi distractie: impozit minim pentru toti cetatenii romaniei, de la bebelus la pensionar! cine nu pate plati 300 de lei pe luna la stat nu merita sa traiasca in tara asta! sa se care sau sa piara!
asta asa, basca ce dam acum... ce zici de idee?
Te-ai gandit ca si o firma plateste mult mai mult decat cei 500 de Euro impozite la stat? Diverse...
Te-ai gandit ca unii au platit anul trecut 2-3000 EUR impozit pe profit, iar anul asta ( de la inceput) n-au facturat nici macar 1000 de EURO? ( ca-i criza si unii clienti au interzis la orice achizitie!!!...sau au stran si-au plecat din Romania)...te-ai gandit ca aceasta firma continua ( din profitul ala pe care a platit impozit) sa plateasca salariile celor 2-3 angajati , cu toate darile aferente...este pe pierdere...de unde sa mai plateasca cei 1000 de Euro ( ca aici ne incadram conform CA de anul trecut)...Te-ai gandit????
De restul...cu profitul reinvestit, cu recuperare TVA...TE INTELEG ..daca nu te lovesti de probleme, crezi ce indruga Guvernul Poti sa uiti! Este pura minciuna!
Intamplator, astazi s-a deschis programul de finantare pt. profitl reinvestit....asta inseamna ca ajungi sa-ti recuperezi...peste 2-3 ani, daca nu te costa mai mult consultantul si juristul...
PS: si eu cunosc unul ce se potriveste descrierii tale. insa nu si-a luat 4 x5 pe firma de 2 angajati!!
numai ca eu platesc peste 5000 de Euro si nu imi convine sa am aceleasi drepturi cu cei care platesc 500 de Euro.
Cum ti se pare ?
Pe intelesul matale: nu platesti nimic!!! Dar nimic!! Totul este platit de cel care te-a angajat si toate "impozitele pe care crezi ca le platesti" sunt retinute la sursa! Eu ca administrator de firma mi-as dori sa-ti platesc salariul brut iar daca nu vei plati darile catre stat, sa infunzi puscaria!
vreti "impozit forfetar" ca sa stati aici, pe forum, sa scrieti tampenii, pe banii mei!!!
se vede clar din postarile voastre ca habar nu aveti nici cum se plateste un salariu, nici cei-i aia "economie" - si ca sunteti niste bugetari fripturisti! presupun ca in special dintre consilierii vacilor si boilor care baga impozite fara sa gandeasca de fel!
mars la munca, capushelor!!!
Dar totusi, ce fel de firma cu 250 de angajati (din care a concediat 200) nu isi permite 180ron pe luna?
Nene, daca ai 50 de angajati iar un impozit lunar de 180ron te obliga sa inchizi sandramaua poate ar fi mai bine daca ti-ai cauta de lucru.
Lasand gluma la oparte cred ca cea mai mare reforma in Romania AR TREBUI SA SE FACA la MINISTERUL FINANTELOR.
Dar prima oara ar trebui reformat invatamantul economic ,pentru ca sa nu mai apara acesti tupeisti asa zisi economisti.
Daca vre-un ziarist se incumeta ,sa verifice averile sefilor de Administratii financiare din oraselemai mici de 25000 locuitori ,sau ale celor din M.F
firma aia, cu atatia angajati, probabil facea lohn!
gandeste-te ce ca avea...si cat era profitul.
acum este pe pierdere ( poate facuse si investitii)...si trebuie sa mai plateasca 1500- 2000 eur! ( ca impozitul este pe ca de anul trecut).
Va rugam sa puneti o poza la articol ( cu "Gratiela")...sa stie lumea///
- aduceau tva la stat
- stimulau cererea si implicit consumul
- indirect sau direct suportau angajati care la randul lor plateau cas, cass, somaj, fonduri speciale, etc..
este o politica proasta in plina criza economica sa:
-reduci cererea
-fortezi concedieri
-nu castigi mare lucru din impozitul nou aplicat
-cresti cheltuielile bugetare (a se vedea statistica oficiala veniturile la buget au scazut, dar cheltuielile au crescut cu vreo 16%...)- vezi si tichete de vacanta care costa cat forfetarul pe 4 ani....
si inca un lucru: de ce nu ne spune dna cat din pierdere este generata de companii de stat si cat de cele private ?
de ce companiile de stat stau pe pierderi de ani de zile si daca un privat are pierdere este "hot" si "evazionist" ???
-daca cineva stie (sau crede)ca exista o majoritate de firme corecte (cele care scad prin contabilitate doar strictul necesar si REAL, diferenta fiind impozitata de stat prin metodele si procentele sale) sa voteze pozitiv, iar
- daca cunoasteti (sau credeti)ca sunt mai multe firmele care fac in asa fel incat prin actele contabile sa iasa pe zero (incat statul sa nu mai aiba de unde lua) sa voteze comentariul negativ.
Tare-s curios (si nu- s DDD).
1. snobismul celor mai multi administratori
2.patroni sau oameni de afaceri care-si platesc angajatii la minimul pe economie iar ei stau pe munti de bani, cu masini de sute de mii de euro etc.
3.institutiile statului care sunt garda, dsv, sanepid, fisc, itm, etc, toate sunt si ele pe dos de cum ar trebui sa fie. In vest sunt civilizate, aici sunt cu japca, aservite unor interese de grup politice, economice sau interlope.
Daca firmele si-ar plati oamenii ca lumea, iar toate celelalte institutii angrenate ar fi cinstite si corecte poate si administratorii ar inceta sa mai iasa pe zero luna de luna.
Si totusi tre sa mai tinem cont de un aspect, acela ca romanu a fost, este si va fi un evazionist, din cele mai vechi timpuri. Luati Istoria Romanilor.
2. Ce are de a face toata treaba asta cu "patroni sau oameni de afaceri care-si platesc angajatii la minimul pe economie iar ei stau pe munti de bani, cu masini de sute de mii de euro etc" ???
3. Daca institutiile statului si-ar fi facut treba, cred ca noi nu am avea ce sa discutam (cum spuneam : fiscul sa-si faca treaba)
Ce nu intelegi din faptul ca sunt si firme/IMM-uri (chiar daca 5, x,n sau 10%) care lucreaza corect, nu e vorba de evaziune fiscala dar, vor trebui sa plateasca impozit forfetar, impozit nejustificat. Daca tu ai fi administratorul unei astfel de firme si in acelasi timp si angajat, daca ai avea un salariu decent, n angajati care ar avea un salariu decent, automat ai contributii sociale, automat sustii economia, poti si sa fii multumit ca prestezi servicii de calitate, ca DAI de lucru si SALRII celor n oameni, iar impozitul forfetar te-ar trece la minus, te-ar obliga sa aduci bani de acasa sau sa-ti inchizi firma, cum ai gandi ? E adevarat, nu sunt multe firme de genul asta dar, (mai ales in perioada de criza) nu e corect sa impozitezi (si mai ales "in praguri" , cum au decis dashteptii lui peste prajit) SI pe cel care chiar nu are profit. Cei care fac evaziune fiscala sa fie pedepsiti de institutiile abilitate (nu pot sa spun competente). Eu platesc impozit pe profit 16%, apoi impozit pe dividente tot de 16%, nu am nici o treaba cu impozitul forfetar dar, am trei colaboratori care si-au inchis firmele (si chiar lucrau corect) "ajutati" si influentati de impozitul forfetar. 14 oameni au devenit someri(doar in cazul de fata), preturile de cost pentru serviciile ce le asigurau au crescut, pentru ca ... TREBUIE SA AI PROFIT ???!!!! Crezi ca impozitul forfetar va reduce evaziunea fiscala ? Crezi ca e obligatoriu sa ai profit ?
In aceeasi oala cu institutiile enumerate de mine, si asta e omisiunea mea, intra si cei care ne conduc (politic vorbind) si care tot de 20 de ani ne duc intr-o directie in care le convine numai lor. Eu cred tot ce spui si n-am spus ca sunt de acord cu toate impozitele astea, din contra, imi pare rau daca n-am fost inteles, eu sunt impotriva celor care vor cu orice pret sa traga statul in piept. Nu asta este solutia de viitor, solutia este o mai spun o data (parerea mea).....schimbarea cadrului legislativ dar si a MENTALITATII celor din institutiile politice, dar mai ales a celor implicati direct in activitatea ec-financiara: garda fin, sanepid, dsv, mediu, itm, etc.
Si ca sa inchei, stiti ce-mi spunea in Italia un angajat de la fisc? " la evaziune fiscala sub 5% nici nu ne uitam, pierdem si timpul si ar muri de foame cam 10% din chitibusari. La rechinii mari incercam sa ajungem."
Ori aici mentalitatea e inversa. Si un alt exemplu:
Pe perioada de criza statul italian a hotarat ca in Italia impozitul pt prima proprietate sa fie 0, urmand ca cine are de la doua prop sa plateasca incapand cu a doua. La noi astia ce au facut? Au discutat de marirea de impozite pt ca nu au mai fost marite de 3 ani!
Asta am avut de spus!
Si trei, aici ne intelegem, institutiile statului sa-si faca treaba. De la legiuitor pana la functionarul public. Ma repet, daca fiscul si-ar face treaba, noi nu prea am avea ce sa povestim despre impozitul forfetar. Daca legiuitorul si-ar face treaba, ibidem.
http://www.financiarul.com/articol_21752/-gratiela-iordache--sau-lupul-paznic-la-oi.html
Forfetarul are un singur scop: _cresterea ofertei de forta de munca_ la care au acces filialele marilor firme straine. Toata discutiile ca "or sa scada incasarile la buget" etc. sunt degeaba, din moment ce Pogea et comp. nici nu si-au pus problema asta: au avut exemplu suficient de convingator cresterea incasarilor dupa scaderea taxelor la 16% in 2005. De obicei prefer sa dau vina pe prostie, dar de data asta cred ca e conspiratie.
Ce minciuni fara nicio acoperire.
Dormiti ca o faceti bine.
Ati demonizat firmele private in fata omului simplu, le-ati infierat mai rau ca in epoca comunista. Un om simplu, mai in virsta, chiar crede ca din cauza mea nu isi va lua pensia; habar n-are el ca pe mine statul ma mulge de bani la fiecare hop, ca de fapt e f greu de "scos" banii din firma, ca de fapt majoritatea firmelor mici raporteaza profitul si platesc impozitele, si ca de fapt, chiar sunt baza colectarilor bugetare, dar si baza in sine pt o viata economica sanatoasa.
Nimeni nu spune ca odata inchisa o mica firma, pierde statul roman un fraier care platea nu doar profit, ci si: impozite, taxe locale, taxa tv, taxa de ciini vagabonzi sau de sport de performanta, cite si mai cite.
Mai spuneti-le oamenilor ca cu fiecare firma inchisa dispare un platitor de chirie, de curent electric, de salubritate.... deci practic suntem de acord sa ne comprimam singuri economia, ca si asa era magnifica.
Si uite asa politicienii nostri f destepti ne mai pacalesc inca odata, si ne dau false sperante cum ca stiu ei sa tina situatia sub control.
Sunt doar niste iresponsabili parveniti, asta e tristul adevar.
s-a suit in copac aceasta cotofana umflata si este paltita de NOI prostii si are tot dreptul sa -si bata joc de noi
deci popor roman imbecil votati in continuare cu comunistii fiindca la 20 de ani de la asa zisa cadere a lui in romania 65 % din electorat a votat tot cu comunistii PSD +PD-L
in 90 87% a votat cu cei care i-a impuscat asa ca acuma este normal sa voteze tot cu ei fiindca doar ii umileste si ii jefuieste i-a iertat si nu mai ii omoara
Si madam "gratziela", tupeista - tot de la PD ! >:
As fi sigur ca vom avea alta imagine si vom primi putin respect din partea guvernului, inclusiv a halcii de colesterol care a furat cu 4 maini! Puteti citi "evolutia" matahalei pe net in Ziarul Financiar cat si prin accesarea numelui balenei!
de R.M. HotNews.ro
Marţi, 16 septembrie 2008, 19:00 Economie | Finanţe & Bănci
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-4387436-romania-locul-doi-topul-evaziunii-fiscale-din.htm
Si inseamna firme care se sustrag platii impozitelor. PNL a stimulat infractiunea, actualul guvern incearca s-o dimunueze
Si apropo: de ce nu e Pogea la inchisoare, pentru ce a facut cu Combinatul de la Hunedoara?
Logic acum: numai din ce razbate in mass-media vedem ca se fura cum nu s-a mai furat niciodata aici, nici macar in perioada fanariota.
Credeti ca se va schimba ceva de buna voie? Sau ca va veni cineva din exterior si ne va "salva"? Nu.
Ce e de facut? Daca judecam la rece, solutiile apar: scurtcircuitarea statului roman, fie prin colaborare cu strainatatea, fie prin off-shore-uri, fie plecarea definitiva de aici.
Daca dupa 20 de ani atata am fost in stare sa facem si, vorba Dvs, mergem intr-o directie gresita, ce va fi peste inca 20 ? Cred ca raspunsul se impune de la sine.
De ce nu-i reclami la OPC sau / si la Fisc? Esti complice!
Sau... daca n-ai chef sa reclami, DE CE totusi cumperi de la ei?!!
2000 de întreprinderi dau 85% din bugetul nostru
15.04.2009
"Din analizele efectuate de Ministerul Finantelor Publice rezultã
cã, la nivelul anului 2007, din cei 617.525 de contribuabili persoane
juridice, 2000 asigurã peste 85% dintre veniturile publice.
http://www.bursa.ro/on-line/s=macroeconomie&articol=49971.html
de R.M. HotNews.ro
Marţi, 16 septembrie 2008, 19:00 Economie | Finanţe & Bănci
Romania ocupa locul doi in topul evaziunii fiscale din Uniunea Europeana, potrivit unui raport realizat de Associazione Contribuenti Italiani si Klrs Network of Business Ethics, citat de novinite.com.
Potrivit raportului citat, evaziunea fiscala ajunge, in Romania, la 18% din produsul intern brut.
Pe locul unu se situeaza Italia, valoarea evaziunii fiscale fiind estimata la 23% din PIB.
'Podiumul' este inchis de vecinii nostri din sud, bulgarii, care ne sufla in ceafa: evaziunea fiscala ajunge la aproape 18% din PIB.
Tarile cu cei mai 'constiinciosi' contribuabili sunt Marea Britanie (6% din GDP), Belgia (5%) si Suedia (3%).
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-4387436-romania-locul-doi-topul-evaziunii-fiscale-din.htm
Bravos natiune, halal, nene Catavencule !
Nu-i pot spune cotofana unei doamne pe care nu o cunosc - e nepoliticos, dar, unei persoane care a ajuns in functie si-mi influenteaza practic existenta, iar de-acolo ma priveste ca pe-un pigmeu tampit, apelativul "cotofana" e duios - papagal oare are feminin ?! (papagalita, probabil !) - oricum, suna mai bine decat cotofana; totusi, cred ca ambele i se potrivesc prin prisma functiei pe care o ocupa, dar pe care n-o respecta
PS: Pun pariu ca marea majoritate a celor care hulesc cu atat ura impozitul minim sunt:
1. proprietarul unaia din zecile de mii de "agentii imobiliare" evazioniste
2. baietasi cu 10-15 firme doar pentru tepe si leasinguri la masini
Este ilogic sa aplici o politica fiscala gandita si argumentata cu datele din 2007 -an de boom economic- in perioada de criza.
MF nu a luat nicio masura anticriza pana acum, doar a promis ceva vag si la felul cum se misca probabil ca o sa adopte aceste masuri prin 2011 cand o sa fie din nou boom....
Da, evaziunea exista si este mare, dar evaziune inseamna sa nu declari veniturile. Marirea cheltuielilor inseamna automat consum si asta ar trebui sa stimuleze guvernul acum.
Problema este ca atat s-au ambalat cu declaratii de lupta impotriva coruptiei ca acum asta este singurul lucru pe care sunt in stare sa-l gandeasca.
In Grecia se estimeaza ca economia gri este undeva intre 16-20%, si premierul lor a declarat ca tocmai datorita acestei economii gri, impactul crizei asupra nivelului de viata va fi diminuat....
BTW: Un X5 consuma peste 20 litri la suta. Un plin la un X5 depaseste cu mult cei 180 lei/luna deci lasa gargara proletara socialista, ca baietii cu X5 ii doare-n spit de impozitul lor.
Sa muriti de foame, baaaaiii... capushelor! si sa se darame pe voi cazarmile din care va scot politrucii la nevoie!!
Si care, btw: MUNCESTE ca sa-si castige hrana - ca nimeni nu-i da si nici nu face guvern, sa bage impozite
Dialectul ei de "bugetar" imi provoaca sila.
Eu propun ca toti elevii care nu au note de 9 si 10 sa fie exmatriculati. Pentru ce se mai duc la scoala daca nu au performante?!?
Io emigrez, pana si Afganistantul pare mai atragator...macar aia ii impusca pe tradatori si hoti.
Deci conventia ar fi ca daca nu platesti nimic - nici sa nu ceri nimic de la Stat - cum fac aia de prin Insule care traiesc in fundul gol sub cerul liber, cu vraci in loc de STAT
Bucura-te ca astazi e PDL la putere !
Pt. ca PDL-ul n-a fost ocrotit de Presa niciodata, nici cat a fost in Opozitie, nici acum cat timp e la putere.
Asa ca, cel putin, stii ca acum n-o sa mai fuga nimeni in Opozitie cu buzunarele pline cu "IMPOZITELE" tale - ca PNL
Vreau sa vad si eu macar pe unul in puscarie dintre astia care ne-au furat in ultimii 20 ani!!!
Basescule, unde e Piata Victoriei aia cu tzepe? Sau povestea asta ne-o spui iar la toamna?
Nu sustin nici PNL, dar de ce crezi ca nu le cere nimeni socoteala? Pentru ca dincolo de partidele din care fac parte, sunt toti partasi la ACEEASI FRIPTURA!
Au convingerea ca au intotdeauna dreptate,ca functia lor este eterna si in rest..nu conteaza.
CAND o sa scapam de acesti idoti?
Toti vrem profit insa bunurile se pot vinde/produce cu un anumit pret dictat rar de intreprinzator.
Ce prostie uriasa debitati d-voastra doamna, o demisie de onoare ar fi sincer binevenita....
In general pedeu' a fost cam tot timpul cel mai comunist partid, prin toate masurile luate - si cele din 96-2000, si cele din 2004-2006, si cele de acum.... Un partid fara doctrina care se pretinde acum de dreapta dar e de stanga extrema...
Iar d-voastra doamna luptati in continuare cu burgejii corupti care sug sangele poporului, ca si idolul d-voastra Ana pauker.
Cota unica a fost creata si implementata de PDL intre 2005 si 2006, apoi succesul ei a fost copiat de Bulgaria, dar PDL a fost exclus de la guvernare pt. ca din banii din cota unica care au adus excendent bugetar intre 2005 si 2006, PSD si PNL sa "dea" salarii si pensii
FALIMENT PNL 2008 - pe an de crestere economica
Numărul falimentelor din economia autohtonă s-a majorat cu 83% în primul semestru, cånd au fost deschise 3.682 de noi dosare de insolvenţă, faţă de numai 1.904 în aceeaşi perioadă din 2007.
Voi pentru ce credeti ca exista REVOLUTIILE ?!
Asa...doar "asa", ca sa mai moara oamenii ?!...
Nu i-am vazut pe cei care tipa acum la vot !
Nu i-am vazut pe cei care tipa acum sa ia atitudine si sa nu mai dea spaga pentru servicii ce li se cuvin!
Nu am vazut pe cei care tipa acum sa -si achite obligatiile fata de stat fara sa le ocoleasca sau sa fure de la vecin sau de la stat - pe "sanatosul" principiu ca nu stie nimeni , sau chiar daca stie nu-mi face nimeni nimic .
Trebuie inceput odata sa se inve'e si romanul cu civilizatia - cu legile bunei cuviinte, cu respectul vecinului , cu respectul legilor si cu pedeapsa daca nu le respecta , cu foarte multe trebuie sa se invete ...!
mars si tu in cazarma, caporal!
tu vorbesti de "respectul vecinului"? nesimtitilor!!!
Dupa care este libera sa isi exprime dezgustul fata de cei care contribuie la bugetul de stat cat doreste si unde doreste. Dar sa fii atat de impertinent pe banii contribuabililor a depasit orice imaginatie.
Trebuie gasite solutii alternative pentru a nu mai plati impozite, din simplul motiv ca impozitele noastre se duc in buzunarele lor si nu in ameliorarea vietii noastre (sociale, economice etc), asa cum ar fi normal.
De ce spun ca impozitele noastre merg in buzunarele lor? Simplu: mergeti in cartierul Primaverii. Mergeti in parcul Bordei. Mergeti in Poiana Brasov. Si va veti da seama ca nu mai e cazul sa ne amagim ca aceste lipitori au macar o secunda interesul nostru in vedere.
Este inca un exemplu de alunecare in cosmar a logicii care este valabila peste tot in Europa, numai in Romania nu.
Motivul pentru care aceasta doamna isi permite sarcasme si bataie de joc este foarte grav: ea stie foarte bine ca nu va fi data afara, ca nicio campanie ulterioara mass-media nu o va fortza sa isi dea demisia, ca o actiune in justitie impotriva ei nu are sorti de izbanda si ca imaginea ei nu are niciun fel de importanta, atata vreme cat este vocea anumitor interese.
Rezumand, stie (la fel ca toti colegii ei de pseudo-guvernare - caci nu putem numi guvernare dupa standarde europene ce se intampla in Romania) ca se poate purta oricum, cetatenii acesti tari NU AU NICIO PUTERE ASUPRA EI.
Daca cineva o cunoaste pe aceasta doamna, ar fi bine sa ii spuna sa isi ajusteze comportamentul drastic, fie numai din motivul ca pentru orice om lucid, existenta unei astfel de persoane in guvernul roman arata ca democratia si drepturile cetatenesti sufera mult in Romania.
Si o mica ironie (benigna in comparatie cu obrazniciile debitate de ea): imaginea arata ca doamna mai are de lucrat la capitolul respect de sine.
Presa a acoperit toate magariile PNL-ului fara sa spuna nimic.
Cand va fi din nou bine, PNL va veni din nou la putere sa strice ce s-a reparat, fara sa-si pese de vreun "cetatean", pentru ca are Presa
De ce sa nu verifice in schimb pe bune toate firmele de stat care de ani buni au pierderi uriase ? Si dupa logica doamnei secretar de stat de ce tine statul aceste firme cu pierderi si nu le inchide ? CFR iti spune ceva baietas ?
Mars si tu in cazarma! ti-ai facut datoria fatza de Partid! :-p
Si daca am ajuns la Administratie am luat cei 2% si i-am donat unei unitati non-profit.
De scarba, am decis ca sa ma interesez sa vad cum pot sa profit cat mai mult de deducerile personale si sa las cat mai putin bani statului - care fie vorba intre noi nu merita nimic la ce ofera in schimb pt cetateanul obisnuit, tinand toti incompetentii membrii de partid in pozitii banoase ca sa isi bata joc de noi.
Propun, stimata redactie, ca HotNews sa organizeze un sondaj public in ce priveste DEMITEREA acestui functionar platit din banii nostri si care indrazneste sa-si bata joc de noi in public. In vechime, pentru asa ceva ar fi fost lapidata pe loc. Acum... moravurile s-au schimbat.
13 Mai 2009
Liberalii erau cât pe ce să-i dea în campanie
o lovitură guvernului Boc folosind reţeta PSD.
Mai exact, PNL a propus o serie de amendamente la o ordonanţă care stabilea valoarea punctului de pensie, vizând majorarea acestuia la 761,85 de lei, un model similar aplicând anul trecut şi social-democraţii în cazul creşterii salariilor profesorilor. Numai că succesul PSD nu a fost reeditat de PNL, care a reuşit însă să-i facă pe unii social-democraţi şi democrat-liberali să voteze împotriva ordonanţei propriului guvern.
Astfel, după ce luni seara deputaţii respinseseră propunerea de majorare a punctului de pensie la 761,85 lei, faţă de 697,5 lei cât prevedea ordonanţa, ieri-dimineaţă, au votat un alt amendament al PNL, prin care se reintroducea compensarea tichetelor de drum pentru pensionari. Amendamentul a trecut cu 50 de voturi „pentru” şi 29 împotrivă, având voturile PSD, dar şi 6 „pentru” de la PDL. Decizia i-a făcut însă pe democrat-liberali şi pe o parte dintre PSD-işti să voteze împotriva ordonanţei, care, în cele din urmă, a fost amânată pentru la toamnă deoarece nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării.
Instigarea: specialitatea PD !!!
Cat de nesimtit poti sa fii sa ceri cresterea pensiilor pe timp de criza dupa ce - tot pe timp de criza - spuneai ca cresterea salariilor e o i-responsabilitate?
Nesimtirea asta e aceasi ci aia cu care poti fura si ULTIMUL PETROL care mai ramasese romanilor
Mars de aici la topicul despre pensii!
Suntem noi prea prosti.... sau nu ne dam seama ca HOTII striga la noi Hotii!
Multumesc.
nu se deduce nimic, fii serios
Ai sa pricepi atunci de ce functioneaza o firma.
Deocamdata nu ai cum fiindca nici tu nici neamul tau nu au facut un ban pe cont propriu.
vvv.guvernarea.ro
numai la noi se asteapta ca la 2 luni de la infiintare sa ai 200% profit...
o lege de toata jena care o sa ajute statul probabil pe termen scurt (1-2 ani maxim), da apoi o sa se dovedeasca a fi un dezastru si o sa pierdem foarte mult pe termen lung
am zis ca e pacat sa o inchidem ca nu a fost totusi doar un moft ... asa ca am inceput sa raportam pe 0 ca nu mai faceam niciun fel de activitate pe ea ... ba chiar la un moment dat am primit si de la radio ca avem sa le dam taxa 1200-1300 RON cu toate ca noi eram pe 0 de vreo 2 ani ...
problema cu impozitul asta e destul de simpla ... nu vrem sa renuntam la firma, nici sa o suspendam, la o adica tot speram ca vom reusi sa mai castigam din nou 1-2 ore pe zi sa ne ocupam de ea ... si totusi, si daca am castiga acele 1-2 ore pe zi, nu avem nicio sansa sa atingem un profit prea mare ... acum 3 ani de abia in a 4-a luna scosesem firma de pe pierderi cu timpul acela limitat ....
vine doamna Iordache si ne da sfaturi acum ... dansei ii e probabil usor sa vorbeasca ... la cate persoane cunoaste sunt sigur ca are destule relatii sa tina o firma pe profit urias .. dar eu care acum mai nou sunt si parinte si care de abia imi vad capul de munca la serviciu ce pot sa fac ?
nu am pile, ce am incercat sa fac e pe langa serviciu dar LEGAL ca toti guvernantii ne indeamna sa fim intreprinzatori cinstiti ... eu am vrut sa fiu corect si sa nu lucrez la negru ... nu numai ca puteam dar chiar meseria imi permite sa lucrez la negru o viata si sa ma doara in cot de stat ...
am vrut sa fiu cinstit si acum inca nu am suspendat activitatea dar probabil o voi face ca n-are rost ... la cat am vrut eu sa fiu cinstit si toate cele acum dau bani din buzunarul meu ca sa scap de belea ... asta ma doare cel mai tare in tara asta ... am sperat ca va fi mai bine si am ajuns sa ma ingrop in datorii fiindca am vrut sa fac ceva in viata ...
Sfatul meu: discutati si gasiti o cale sa plecati (asta e si sfatul pe care mi-l dau mie). Nu are rost sa speram ca se va ameliora ceva. Pe fondul pasivitatii cetatenilor, nu se poate face absolut nimic. Iar vocile izolate se pot neutraliza usor (este oare intamplator ca nu nu exista o opozitie REALA, si nici macar persoane de opozitie puternice?)
Partea buna este ca sunt inca multe alte locuri unde se poate pleca si trai decent.
intr-o firma trebuie investit la greu sa aiba profit si doamnei Iordache i se pare floare la ureche. sincer eu unul sunt consternat si socat de ceea ce spune.
hai ca nu o fi neaparat vorba de mine si de firma mea amarata, dar in toata lumea datorita crizei toate guvernele incearca sa isi ajute firmele numai la noi se mai baga cate un impozit ca nu erau destule deja. singura intrebare care imi vine in minte ...
DE CE ?
De fapt impozitul "forfetar" a fost instituit cu PURA intentie de a DISTRUGE cat mai multe firme, ca sa nu fie concurenta prea mare atunci cand se vor cheltui banii din fondurile europene - adica sa ramana numai firmele care sunt "in carti" !!!
Cele mai banoase afaceri sunt cele cu banul public, lucru pentru care iti trebuie sprijin politic. Sunt acuze la modul general, nu toti antreprenorii sunt la fel. De ce nu sunt sanctionati cei vinovati? Pe micii investitori ii controlati periodic pe cele mai diverse tematici si ii sanctionat pentru cele mai ciudate motive.
M-am pacalit o singura data votand reprezentatii partidul din care fac parte si alte persoane care jignesc antreprenorii: pogea si blaga. Nu inteleg de ce ne-au mintit cand au adaugat si numele de "liberal" la numele partidului din care fac parte.
Pentu mine situatia este clara se doreste distrugerea micilor intreprinzatori si perioada este cea mai buna acum. De la cei mici nu pica nimic pentru ca nu fac afaceri cu statul.
Corect e ca obraznic sa fie Statul care n-ar trebui sa asigure niciun serviciu PUBLIC celor care nu platesc nimic - pt. ca asta inseamna ca asigura aceste servicii din banii altora, care platesc
Deocamdata statul roman va plateste voua niste servicii pe gratis neispravitilor
Cand din banii tai, pe care nu i-ai putut obtine de la banca, a trebuit sa-ti vinzi o proprietate, nu pe banii statului, vrei sa dezvolti o afacere iti cade greu o astfel de afirmatie venita din partea unui oficial guvernamental. Gandeste-te ca intr-o firma terbuie sa investeti in spatiu, in mijloace tehnice, personal, etc. si nu tot timpul poti obtine profit desi iti doresti. Repet totul pe banii tai, nu ai statului roman. Corect ar fi ca reprezentatii statului sa-i respecte pe antreprenorii corecti si cel mai important este ca ei sa cunoasca putin mediul economic. Daca vor fi distrusi micii antreprenori, multinationalele vor avea o concurenta nesemnificativa. Ti se pare o perspectiva buna?
ori, un roman care spune ca se fura singur minte sigur - atunci inseamna ca face un gheseft - si nu un sacrificiu tinand o firma pe zero
deci care-i gheseftul?
ZI! ca vad ca te dai rotunda...!
Interesant este faptul ca respectiva fabula pentru noi este realitatea ce se potriveste oricarei perioade politice a romaniei, cu toate ca nu e scrisa de un roman.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/panorama/3577575.stm
si http://www.youtube.com/watch?v=3taC1jre_D8
O vad pe aceasta Gratiela Ionescu ca o incapabila, o nimeni, care reuseste sa fie pe prima pagina pe hotnews.ro doar pentru ca este suficient de nesimtita sa ne spuna tuturor ca Guvernul nu greseste niciodata, indiferent de cifre.
Pariez ca nu vom auzi niciodata de vreo actiune trecuta sau viitoare a acestei ratate mediocrii; ba mai mult ca acest nume nu va insemna nimic decat pentru familia ei.
Ca sunt atatea firme care se radiaza/suspenda incat e un moment bun sa radiezi o firma si sa nu mai apuce nimeni sa-ti faca traditionalul control. Deci daca va lipsesc facturi in original, contracte etc, aveti datorii istorice catre terti, e un moment bun sa le aruncati la cos.
pogea are deficit 5% din buget deci nu merge pe profit, ar trebui sa inchidem romania nu?
Bugetul lui Pogea s-a întâlnit cu realitatea
Azi - 18:51 Ionut Tudorica
Încasările statului în aprilie au fost identice cu cele prevăzute în programul bugetar făcut de ministrul Pogea şi cu cele de anul trecut din aprilie.
Deficitul bugetului general consolidat a urcat, după primele patru luni, la 9,4 miliarde de lei, respectiv 1,78% din PIB, de la 1,5% din PIB la finele lunii martie, în condiţiile în care în luna aprilie veniturile programate au fost realizate integral, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. „Deficitul bugetar pe primele patru luni a ajuns la 1,78% din PIB, respectiv 9,4 miliarde de lei. Doar în aprilie deficitul a fost de aproape 0,3% din PIB, adică 1,5 miliarde de lei“, au spus sursele citate.
http://www.cotidianul.ro/bugetul_lui_pogea_s_a_intalnit_cu_realitatea-83278.html
la discutiile cu intrprinzatorii,cind acestia isi apara micile afaceri,uneori poate cu mai multa ardoare,deoarece multi dintre ei au girat tot ce au avut pentru mica lor afacere iar rezultatul muncii lor ai-l vad acum pierdut.
ex:unul dintre intrep.isi spune pasul cu glas mai ridicat,nu pentru-ca este impertinent,dar vrea sa fie inteles,la care d-na il atentioneaza flegmatic "nu stiti cu cine vorbiti-eu sint gratiela iordache secretar de stat in ministerul finantelor"
pe acesti bugetari multi dintre noi ii suportam la fiecare control<la fiecare reglare fiscala la fel ca micul intreprinzator din fata d_nei gratiela prin plecarea capului<sau tacere
/
iar impozitul forfetar SE SCADE din cei 16% platiti oricum daca faci profit
Atunci unde e problema?
lamuriti-ma si pe mine care e motivul pt. care tii sa functioneze o firma daca nu-ti aduce profit ?
Sau esti cumva STERLING, firma cu ZERO profit carea-a castigat de la PNL Insula Serpilor ?
Imbuibatii astia din masinile lor de lux lasa baksis 500 EUR la masaj !
Romanul traieste cu familia din 200 EUR /luna !
Realitatea e devastatoare !
Garantat ca sunt in Romania si oameni inteligenti care au gasit metode prin care sa-si plateasca impozitele integral fara sa mai ramana si cu profit.
Are istorie la frl a procedat si n cazul impunerii unui prag de detinere la SIF-uri.
Coada de topor pt Basescu. O meritam pe deplin, o fosta turnatoare la secu si activa in structurile actuale, reprezentanta noastra, de o nesimtire si indolenta caracteristica vitelor.
Acesti indivizi platiti din bani publici dupa ce au oprit MII DE FIRME afirma ca de fapt..nu legea data de ei ci criza e de vina !!!!!
Ba da : sa mananci !
Dam legatura in studio pe timpul pauzei!
Suntcurios cati escroci sunt printre ei, dintre cei care inchiriaza garsonire jerpelite la preturi de jecmaneala si nu declara nimic la Fisc? Scoateti banul ca vine Garda!
Nu esti carpanos si plangacios la credite de consum ca altii isi asuma riscuri ca tu sa ai salar mari.
Tu faci exact ca scarba asta grasa:pui pe toti in aceiasi oala.
Cat priveste chestia cu privatii, observ ca de cand v-ati inmultit, marfa e mai proasta, mancarea mai scumpa, servicile mai nenorocite. Toate-de la privati, manca-i-ar tata pe frigare, ca la preturi se arunca ca orbetii, dar la calitate niciunul. Si cand iii spui ca e pungas, te face comunist. De parca el ar fi vreun capitalist sau alta oratanie. Arata-mi si mie vreun produs facut de privati, pe care sa nu-ti vina sa-l arunci pe geam, impreuna cu producatorul lui. Privat e ala care angajeaza la negru, fara carte de munca, care baga mana in gestiune cand vor muschioi lui, ca-i a lui, ca sa-i dea nevestii de coafor, care o luna da, doua nu bonurile de masa, care nu-ti spune niciodata cand e ziua de salariu, care a facurt metalurgia si acum se da mare specialist in turism. Ma leshi?
Spune-mi te rog cum imbunatateste situatia impozitul forfetar?
Doamna GI nu a avut niciodatao firma, nu are habar cum functioneaza, nu stie absolut nimic despre firme (fie mari, fie mici).
In loc de argumente a tinut-o un si buna ca "daca nu ai profit nu poti functiona si daca nu poti plati nici un milion jumate pe luna, atunci cum poti avea o afacere?!".
Din pacate, aceste idei demonstreaza o incompetenta clara in ce priveste contabilitatea si functioanrea firmelor (mari sau mici), si este prin urmare impozibil de discutat cu domnia sa.
Nu poti discuta cu doamana GI despre impozite si firme din simplul motiv ca habar nu are cum merge o firma.
Cum spuneam, banii aia sunt pentru clientela politica a actualului guvern, nu au nici o legatura cu criza sau cu evaziunea fiscala.
O gramada de firme s-au interpus in tre adminsitratie si sectorul de afaceri, respectiv cetateni (ex firma care livreaza declaratiile fiscale on-line dar sunt multe altele de acest fel).
Acele firme nu pot fi paltite, pentru ca nu se mai string bani. Singurl loc de unde se puteau lua acesti bani, fara a calca pe coada vreun "prieten" erau IMM-urile.
Ceea ce Guvernul a si facut. Acoperirea acestei coruiptii masive consta in nominalizarea unor prosti in functii importante, astfel incat lumea sa se uite numai la ei.
Marti, 17 Februarie 2009 07:46
Anul trecut au dat faliment aproape 9 mii de firme, în creştere cu 65 la sută faţă de anul 2007. Cele mai multe dintre ele au intrat în procedură de faliment în ultimele luni ale anului, odată cu primele semne ale crizei. Tot atunci au început să dispară şi persoanele dornice să-şi deschidă o afacere.
Cele mai multe firme radiate anul trecut sunt cele cu activitate în comerţ, în industria prelucrătoare dar şi agenţiile imobiliare. Dacă în ceilalţi ani se găseau soluţii pentru evitarea falimentului, în 2008 firmele nu au mai avut de ales.
Anul trecut, cele mai multe radieri au avut loc în Capitală, urmată de judeţul Cluj şi Prahova. Potrivit specialiştilor, până la sfârşitul anului se poate ajunge la o creştere de 70-80% a numărului de falimente. Tot ei mai spun că, în cazul firmelor mici, procedura de faliment poate duce la recuperarea datoriilor. În schimb, dacă datoriile sunt foarte mari, falimetarea companiei nu este o soluţie.
http://www.realitatea.net/in-2008--numarul-falimentelor-a-crescut-cu-65prc--fata-de-2007_460122.html
Imp. forfetar e pentru hoti nu pt. oameni cinstiti
(pt. ca se deduce oricum din cota unica de 16%, nu e niciun fel de imp. suplimentar)
Noroc ca suntem o tara Ortodoxa, si are Dumnezeu grija de toti sa primeasca ce merita, din pacate nu pe lumea asta...
pe cind vom avea cel mult 100 000 de angajati publici,iar restul la munca ,sa procuda plus-valoarea,nu doar sa consume,ce sa chinuie sa mai produca ultima generatie de sacrificiu...pe cand reforma in administratie.....
poate ii ajuta o greva fiscala,sa rupa pisica...
Mai terminati-o cu furatul in tara asta! La munca, hotilor! Nu mai sariti pe cei cinstiti si corecti! Cu indivizi ca voi se duce tara asta de rapa iremediabil, chiar nu pricepeti cleptomanilor?
Avea dreptate cronicarul Simion Dascalu cand afirma ca: Romanii se trag din hotii Romei. Nu va ma saturati de furat in tara asta!
Nu te-ai saturat de nepotisme, de observatii ca insusi ZEUL finantelor domnul Pogea este dator la fisc. Nu te-ai saturat de licitatii preferentiale din banii statului, de vilele de bugetari, de pensiile enorme. Crezi ca pe cele 8 ore de lucru meriti o pensie mai mare decat unul care munceste 12 ore pe zi? Cand nu mai intrati "in sistem" pe pile, cunostinte si relatii (stiu ca iti vine sa plangi cand iti amintesti dar am multe exemple, nume si CNP) atunci aveti dreptul sa ziceti cleptomanilor. Si uite, eu te rog (observi nuanta sper) sa te intorci la ghiseu si cand apar sa zambesti, pornind de la prezumtia de nevinovatie)
ce-ar fi sa nu mai platim noi nimic, sa le dam banii oamenilor in mana, sa-si plateasca medicul direct, sa-si faca pensie privata si sa vedem cum se reduce "aparatul" administrativ. Sa vedem atunci cine o sa-ti mai dea tie importanta, FA, si unde o sa-ti folosesti tu experienta si abilitatile. Ti-as zice si de mama dar sunt sigur ca nici ea nu te place.
In aceeasi lume ideala, care momentan pare ireala ar trebui sa urmeze:
1. scuze publice din partea Ministerului de Finante pentru atitudinea aroganta si o declaratie din care se rezulte ca Min Fin este constient de problemele contribuabililor si va incerca sa-si adapteze limbajul si abordarea. ANTNTIE: am spus declaratie si nu actiune! :)
2. Demisia!?
Stiu, visez, sunt nebun, amandoua...
Proaspatul secretar de stat de la Ministerul Finantelor, Gratiela Iordache (foto), a incasat in perioada 2004-2006 sume de bani de la Winmarkt, o fosta proprietate a celor de la Broadhurst Investment/NCH Advisors, generand un conflict de interese de genul „lupul, paznic la oi”. Pe de o parte, Iordache ar fi trebuit sa apere interesele micilor actionari prin Asociatia Actionarilor din Romania pe care o conduce, insa pe de alta parte, se afla pe statul de plata al celor de la Broadhurst, renumiti pe piata de capital pentru metoda „acordeonului” prin care au lasat mii de mici actionari fara actiuni.
Potrivit declaratiei sale de avere postate pe pagina de internet a Camerei Deputatilor, Gratiela Iordache a incasat oficial, in perioada 2004-2006, sume de bani de la Winmarkt fie pentru consultanta, fie pentru servicii de guvernare corporativa.
NCH Advisors, din care face parte Broadhurst Investment si care a fost actionarul majoritar al Winmarkt pana la vanzarea de anul trecut catre italienii de la Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), s-a remarcat pe piata de capital prin metoda „acordeonului” prin care trece companiile prin fuziuni, divizari, majorari de capital social successive, astfel incat la finalul acestor jonglerii, participatiile micilor actionari sunt diminuate pana la disparitie. Teoretic, interesele acestor mici actionari ar fi trebuit sa fie aparate tocmai de Gratiela Iordache, prin intermediul Asociatiei Actionarilor din Romania pe care o conduce, de mai bine de cinci ani.
Gratiela Iordache refuza insa sa comenteze acest conflict de interese si sa ne spuna daca a incetat legaturile cu Broadhurst odata ajunsa in fotoliul de secretar de stat la Ministerul Finantelor. De asemenea, Gratiela Iordache refuza sa ne spuna care au fost sursele de finantare ale campaniei sale electorale, Domnia Sa candidand pentru un loc de deputat pe listele PD-L Cluj.
De aceea consider ca ordonanta este imorala, gresita si... nu ma pricep la acest aspect, dar cred ca este si neconstitutionala.
Sunt de acord sa se perceapa un impozit minim, in felul acesta se mai stopeaza evaziunea fiscala, insa acest impozit ar trebui platit in functie de realizarile din anul in curs si nu in functie de realizarile anului precedent pentru care contribuabilul a platit impozit pe profit, intrucat asa cum am exemplificat mai sus rezulta o diferenta de 6.400 lei care, practic, reprezinta o a doua impozitare a anului 2008.
Vacuto de finante, mai bine te-ai duce dupa tata... sambata ii fac de 6 luni. Oameni cu atitudine de ''Ciocoi'' au subjugat mereu aceasta tara
Doamna asta putea sa fie mai diplomata (mult mai diplomata!) dar in principiu are dreptate.
O alta mare gaura legislativa este mecanismul TVA-ului. Nu va grabiti sa-mi spuneti ca nu stiu ce spun pentru ca cred ca stiu toate "artificiile" folosite pentru a nu-l plati. O solutie la problema asta ar fi ca TVA-ul sa fie redus la 3-5% dar sa fie nedeductibil. Consumatorul final ar plati cu cel putin 10% mai putin decat acum pentru orice produs, ar disparea multi intermediari, iar bugetul de stat ar incasa mai multi bani decat pana acum.
Cine crede ca in alta tara e mai bine sa incerce, dar surpriza va fi de proportii in materie de taxe si impozite. Si nu va fi o surpriza placuta. Capitalismul costa.
Exista evaziune mica si evaziune mare, dupa posibilitati. In Romania predomina evaziunea mica. Mici dar foarte multi. Exact acolo tinteste legea, dupa cum foarte bine ai observat. Inteleg de ce te deranjeaza, dar in orice tara civilizata vrei tu sa faci afaceri, o sa platesti impozit. Daca nu iti mai ramane nimic, poate ca nu te pricepi la afaceri. Ia-ti un job, dar de impozit tot nu scapi.
Capete seci ce sunteti!!! Marsh in cazarma, racanilor! si ziceti-le la sefii vostri sa va cheme un invatzator, sa va invete ar'metica de clasa a IV-a!
1. 90% dintre ele sunt o revarsare de invective, de jigniri si de ura - comportament imposibil de explicat la oameni normali, rationali si cu bun simt.
2. Impozitul forfetar este un mini-impozit si pentru faptul ca a devenit teatrul de batalie cu fiscalitatea nu exista decat doua explicatii: fie ca e vorba de ambitia de a nu respecta legea, intretinuta fatis de unele mijloace de mass-media, fie de firme -parazit, pseudo-fantomatice, care isi vad incurcate socotelile sau, mai degraba, se vad obligate sa iasa din penumbra si sa intre in economie, acolo unde ar fi trebuit de fapt sa se afle. Fapt inconvenabil deoarece ele sunt umbrela sub care se ascunde o mare parte din evziunea practicata ectualmente de sectorul privat.
3. Majoritatea covarsitoare a firmelor sunt din comert ceea ce lamureste partial vehementa celor care le patroneaza si isi varsa naduful pe forum.
4. Pentru a curata economia de paraziti, impozitul ar trebui dublat de vaste actiuni de verificare si control a prevederilor legale in domeniul desfacerii marfurilor, contabilitatii, contractarii, returnarii de TVA. etc
1. Romanii sunt revoltati de atitudinea jignitoare a funtionatilor publici
2. Romanii sunt satui de parazitii bugetari care cheltuie cu larghete banii nostri
3. Romanii sunt impotriva impozitului forfetar care baga mana in buzunarul nostru fara a ne oferii nimic inapoi
- banii dati nu sunt cheltuiti eficient, si zvonurile despre manevrele statului curg pe media mai ceva ca Dunarea...si statul, frumosul de el, nu ia masuri
- sunt si oameni cinstiti, daca vrei tu 1%, dar care sunt facuti infractori (poate pentru ca pe valul din 2008 au investit) si care se simt atacati in integritatea lor...ai auzit de prezumtia de nevinovatie, draga? Ai auzit ca "acei 1%" sunt in criza, reala te rog sa intelegi...de ce nu ii impusti?
- spaga este mai interesanta pentru voi, cazuri cand politisti, vamesi, preoti, functionari, toti din aparatul de stat si guvern sunt "tapetati" prin media trec nepedepsite...daca politistului nu-i dai atentia, face exces de putere si functie, nu atentioneaza si corecteaza.
- daca vii pe la mine (din fericire stiu si oameni buni din garda, dar aveti panarame multe in ograda) imi zici ca ori imi tai venele ori ne intelegem...si crede-ma ca platesc dar exista stii bine nimicuri care lasa loc de interpretare. Odata ce am dat si ai luat spaga s-a dus dracu totul.
- si cel mai nasol lucru este ca urasc bordurile, ca le-au schimbat astia din banii cotizati de mine mai des decat pamantul din ghivecele mele de acasa
2) 8,3% din venituri (50001) e MEGA impozit. Sau la voi, la zgarda, nu ati invatat inca sa calculati pe grila asta?. Guvernul are ambitia de a nu respecta legea (Codul fiscal si Constitutia, cel putin) indiferent ce spun slugoii de la CC. Firmele parazit si fantoma sunt sarcina voastra sa le depistati, ca de aia sunteti platiti, nu ca sa cereti taxa de ciumeg fiindca ati trecut pe acolo si TREBUIE sa dati amenzi, si nici ca sa plateasca toti la gramada pentru evazionisti
3) Firmele din comert sunt mai lovite de aceasta taxa, fiindca, pe langa cheltuieli fixe mai au de platit si furnizori, iar adausul comercial nu poate creea atata valoare adaugata cat serviciile. (pt 50001 in grila se ajunge la adausuri necesare supravietuirii aberante, de 420% ! )
4) Impozitul nu ar trebui dublat, ci total INLOCUIT cu masurile pe care le-ai mentionat, executate cinstit si eficient !
Impozitul forfetar e tocmai masura incompetentei unor a ca ea, care nu sunt in stare sa identifice si sa pedepseasca adevarata evaziune, asa ca ne acuza pe toti de hotie si evazionism.
suntem imbecili cum este persoana sa.
O sa vedeti efectele acestei masuri dezastroase nu acum ci peste 3-5 luni, cand statul ca sa si achite obligatiile aferente o sa faca emisiune monetara ca ooricum poate in 2011 mai facem o denominare
dansii stiu sa faca figuratie la posturile de radio si tv
pentru a-si face rating personal, oricum la ora actuala acesti nemernici ordinari din mf ar trebuii acuzati de subminare economica
Doamna este pusa in fata drept etalon al incapacitatii actualei puteri care in loc sa puna un impozit cum este in canada,olanda ca slava domnului au de unde sa se inspire vin sa dea cu biciul intr-un mod feudal ca sa puna bir pe faptul ca
ai incercat sa ti oficializezi o activitate deschizandu-ti o societate
Ce fac cei din media si din alte multe domenii care au fost obligati sa si deschida o firma pt a-si primii salariile, pt ca altfel erau dati afara, mai plateau ceva la statul roman care de fapt este o mana de afaceristii ordinari cu milioane de euro care numai ei stiu cum le au dobandit (bine inteles platindu-si impozitele aferente) si se dau drept conducatori si aparatori ai ordinii de drept din Romania
Oricum acesti tehnocrati din conducerea tarii sunt
vaaaarzaaaaaa in frunte cu doamna DOSIA FINANTISTA Si ASOCIATII