Piata romaneasca de asigurari ar putea depasi valoarea de 2,5 miliarde euro in acest an, in crestere cu circa 5% fata de 2008, insa evolutia va depinde foarte mult de volatilitatea cursului de schimb, a declarat marti presedintele directoratului Astra Asigurari, Radu Mustatea, potrivit NewsIn. Astra a lansat in Romania in parteneriat cu asiguratorul francez AXA doua polite de asigurare de sanatate cu acoperire in strainatate, estimand ca aceasta piata are un potential de 40.000-50.000 persoane in tara noastra.

"Cred in continuare ca piata de asigurari va fi de minimum 2,5 milioarde euro", a spus Mustatea, care se asteapta la o revigorare a economiei romanesti in a doua jumatate a acestui an.

Piata ar putea fi impulsionata, sustine Mustatea, si de asigurarile obligatorii de locuinte, care ar putea genera o piata de 180-200 milioane euro.

Companiile de pe piata romaneasca de asigurari au inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 8,78 miliarde lei (2,38 miliarde euro), in crestere cu 22,4% fata de 2007.

Astra a intrat pe piata asigurarilor de sanatate cu acoperire in strainatate

Astra Asigurari a lansat marti, in parteneriat cu compania de asigurari AXA, doua tipuri de polite de asigurare de sanatate cu acoperire in strainatate.

„Sunt acoperite prin cele doua planuri de asigurare, servicii de spitalizare-diagnosticare, tratament si interventii chirurgicale intr-o retea de aproape 1500- 2000 de spitale sau clinici puse la dispozitie prin parteneriatul cu AXA Krankenversicherung AG in Germania si Austria” a declarat Cornelia Scarlatescu, directorul directiei de asigurari de viata si sanatate Astra, dezvoltatorul produsului lansat in parteneriat cu AXA Krankenversicherung si TPSH Germania.

Polita Astra Sante Premiere Classe se adreseaza persoanelor cu venituri peste medie, care opteaza pentru standarde medicale performante in domeniul ingrijirii sanatatii, in timp ce Astra Sante Deluxe este un pachet exclusivist, adresat persoanelor ce doresc sa cumpere produse de lux in domeniul ingrijirii sanatatii, serviciile pentru acest pachet fiind personalizate si de cel putin cinci stele.

"Pretul unei polite porneste de la 120-150 de euro pe luna pentru produsul Premiere Classe, iar pentru produsele de lux, pretul porneste de la 1.000 euro pe luna", a declarat Cornelia Scarlatescu.

Toate planurile de asigurare vor oferi mai multe tipuri de servicii, precum cele de urgenta prespitalicesti si medicale de urgenta. In acelasi timp, asiguratii beneficiaza de transport medical de urgenta asistat, inclusiv aerian, catre un furnizor de servicii medicale in caz de accident sau urgenta medicochirurgicala. Serviciile mentionate vor fi oferite pentru spitale din Germania, Austria si Romania, iar pachetele de asigurare presupun prime diferentiate in functie de varsta si starea de sanatate a asiguratilor.

Astra Asigurari, companie infiintata in 1991, a inregistrat anul trecut un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, in crestere cu 74% fata de 2007, si un profit de 3,49 milioane lei, mai mare cu 31% fata de cel bugetat. Compania este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce detine 72,7% din actiunile asiguratorului.

AXA este una din cele mai mari firme de asigurari din lume, cu active sub administrare de aproape 1.000 de miliarde de euro.