Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului Rompetrol, a construit in primele patru luni din acest an 14 noi benzinarii (cinci statii proprii si noua statii mobile Rompetrol Expres), investitie de peste 10 milioane dolari, a anuntat joi compania. Tot in acest an, Rompetrol intentioneaza deschiderea a inca 75 de benzinarii pe piata locala. Segmentul de distributie al grupului Rompetrol au generat afaceri in scadere cu 33% in primul trimestru din acest an, dar un profit net de 14,7 milioane dolari, fata de o pierdere neta de peste 8,4 milioane dolari, in acelasi trimestru al anului trecut.

"In 2009, intentionam sa deschidem alte 75 de benzinarii in Romania, dintre care 5 statii proprii, 40 de Rompetrol Expres si 25 de baze interne, dedicate marilor consumatori de carburanti” a declarat Titov Buzescu, director general al Rompetrol Downstream si vicepresedintele Retail si Marketing al Grupului Rompetrol.

In urma acestor investitii, au fost create circa 110 noi locuri de munca. Benzinariile sunt situate in Cluj, Constanta, Targu Mures, Golesti si Tecuci, iar statiile Rompetrol Expres in Iasi (localitatea Bivolari), Olt (Serbanesti si Redea), Braila (Victoria si Gropeni), Arges (Lunca Corbului), Gorj (Ticleni), Teleorman (Buzescu) si Dolj (Motatei).

Rompetrol Downstream opereaza pe plan intern peste 450 de benzinarii si 7 depozite de carburanti. Conform datelor financiare remise saptamana trecuta Bursei de Valori Bucuresti (BVB), segmentul de distributie al grupului Rompetrol (reprezentand subsidiarele Rom Oil, Rompetrol Downstream si Rompetrol Logistics) a generat in primul trimestru din acest an o cifra de afaceri de 344 milioane dolari, in scadere cu 33% fata de perioada similara din 2008, dar un profit net de 14,7 milioane dolari, fata de o pierdere neta de peste 8,4 milioane dolari, in acelasi trimestru al anului trecut.