ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, intentioneaza sa stranga 2,5 miliarde de euro printr-o emisiune de obligatiuni in doua etape, potrivit Reuters. Astfel, prima emisiune de obligatiuni, in valoare de 1,5 miliarde de euro, va avea o maturitate de patru ani si un randament de 8,375%, iar a doua transa, de un miliard de euro, va avea o maturitate de sapte ani si un randament de 9,5%.

Bancile Calyon, Commerzbank, HSBC, JP Morgan si Santander au fost numite administratorii acestei emisiuni de obligatiuni.

ArcelorMittal a primit ratingul "Baa3" din partea Moody's Investors Service, "BBB+" de la Standard & Poor's si "BBB" din partea Fitch Ratings.

Grupul ArcelorMittal detine in Romania patru combinate siderurgice, la Galati, Hunedoara, Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Producatorul de otel a inregistrat in primul trimestru al acestui an pierderi de peste un miliarde de dolari, in vreme ce afacerile grupului au scazut la 15,12 miliarde de dolari, comparativ cu 29,81 miliarde de dolari in primul trimestru al anului trecut.