Guvernul german a preselectat Fiat si Magna pentru preluarea constructorului auto Opel, scrie publicatia Die Welt citata de Reuters.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, celelalte doua companii interesate, belgienii de la RHJ International si chinezii de la Baic, au fost invitate sa-si imbunatateasca ofertele.

Informatia a fost confirmata de ministrul german de Finante, Peer Steinbrück.

Ministrul german al Economiei, Karl-Theodor zu Guttenberg a criticat, joi, atitudinea guvernului american si pe a grupului-mama General Motors care a cerut 300 de milioane de euro ajutoare suplimentare pentru filiala germana Opel.

Compania canadiano-austriaca de piese auto Magna a cerut ajutor de stat de 4,5 miliarde de euro, dar spune ca nu va inchide niciuna din cele patru fabrici Opel din Germania. In schimb a anuntat 2.500 de concedieri.

Fiat si-a imbunatatit zilele trecute oferta de preluare a Opel si a anuntat ca nu vizeaza o reducere cu peste 8% a numarului de angajati ai constructorului german.

Opel are circa 25.000 de angajati in Germania.

Guvernul Germaniei este asteptat sa anunte pe cine sustine pentru preluarea filialei europene a General Motors, la mijlocul acestei saptamani, dupa cum au declarat oficiali germani saptamana trecuta.

UPDATE: Reuniune a la varf a oficialilor germani privind soarta Opel, care a durat aproape toata noaptea de miercuri spre joi, nu s-a incheiat cu nicio concluzie clara.