Casa de moda Christian Lacroix, devenita celebra in anii '80, a devenit ultima victima a crizei financiare, dupa ce joi a cerut Tribunalului Comercial din Paris protectie impotriva creditorilor dupa ce nu si-a mai putut plati datoriile, potrivit New York Times. Magistratii vor decide saptamana viitoare lichidarea sau restructurarea companiei.

Cu toate acestea, actionarul companiei, Falic Group, a anuntat ca nu intentioneaza sa renunte la casa de moda si va prezenta un plan de salvare a acesteia, conform Earth Times.

In ciuda succesului sau, casa de moda nu a fost profitabila niciodata in cei 32 de ani de existenta. Tocmai din acest motiv, compania a fost vanduta in 2005 de catre LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton). Dupa preluare, Christian Lacroix s-a extins in Statele Unite, deschizand magazine in New York si Las Vegas.

In 2008, casa de moda a inregistrat pierderi de 10 milioane de euro, insa lucrurile s-au inrautatit de la inceputul anului si pana in prezent, ca urmare a scaderii vanzarilor cu 35%.

Christian Lacroix va continua sa fie designerul casei de moda care ii poarta numele pana anul viitor, cand ii expira contractul.

Casa de moda Christian Lacroix a fost infiintata de Bernard Arnault, presedintele LVMH, in 1987.