Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat definitiv fuziunea Fondului de Pensii Administrat Privat Bancpost (fond absorbit) cu Fondul de Pensii Administrat Privat Eureko (fond absorbant), a anuntat miercuri autoritatea. Procesul de autorizare a fuziunii celor doua fonduri a cuprins doua etape, prealabila si definitiva, autorizarea definitiva fiind decisa numai dupa o consultare a participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant.

"Amintim ca, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea, participantii care nu au fost de acord cu noile conditii ale fondului absorbant au putut beneficia de optiunea transferului fara penalitati de transfer la un alt fond de pensii administrat privat. Dupa autorizarea definitiva a fuziunii, toti participantii fondului absorbit care nu au optat pentru transferul la alte fonduri de pensii administrate privat, vor fi transferati la fondul absorbant", se arata in comunicatul CSSPP.

Autoritatea a mai anuntat ca in perioada urmatoare va emite decizii referitoare la retragerea autorizatiei Fondului de Pensii Administrat Privat Bancpost, retragerea autorizatiei administratorului Bancpost Fons de Pensii, retragerea autorizatiei prospectului schemei de pensii private a Fondului de Pensii Administrat Privat Bancpost si radierea acestora din Registrul fondurilor de pensii private si al administratorilor.

In luna februarie a acestui an, Eureko a anuntat absorbita a doua fonduri de pensii private obligatorii, respectiv Bancpost si KD Pensii. Potrivit informatiilor Eureko, fuziunea sa cu Bancpost si KD va aduce compania pe locul cinci din punctul de vedere al numarului de participanti activi pe piata pilonului II de pensii si ii va consolida pozitia din perspectiva activelor nete.