Premierul Rusiei, Vladimir Putin, l-a admonestat joi in public pe miliardarul Oleg Deripaska, caruia i-a cerut sa plateasca imediat salariile restante ale muncitorilor de la o uzina aflata in proprietatea sa, relateaza AFP.

Putin a efectuat o vizita surpriza la uzina BaselCement din Pikalevo, achizitionata in 2007 de holdingul miliardarului Deripaska.

"De ce uzina este atat de neglijata?", a intrebat Putin, pe un ton amenintator, imbract cu camasa deschisa la guler si cu un pulover gri.

"Niciun salariu nu este platit - e vorba de aproape un milion de euro care trebuie platit. Data limita este astazi", a avertizat Putin, potrivit imaginilor transmise de televiziunile ruse.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat, joi seara, ca toate salariile au fost platite.

"Este pur si simplu inacceptabil. Unde este responsabilitatea sociala a lumii afacerilor?", a declarat seful guvernului.

Putin a prezentat apoi un contract destinat relansarii productiei la Pikalevo.

"Oleg Vladimirovici l-a semnat?", a intrebat Putin, referindu-se la Deripaska. "Nu vad semnatura pe document. Veniti si semnati", a spus el aruncand un creion in directia miliardarului.

Deripaska, cu capul lasat, s-a grabit sa vina sa semneze documentul, dupa care s-a intors la locul lui.

Oleg Deripaska, cel mai bogat om al Rusiei in 2008, si-a vazut averea decimata de criza mondiala. El controleaza constructorul de automobile GAZ, asociat cu canadienii Magna pentru preluarea Opel.

Marti, salariatii uzinei si ai altor doua societati producatoare de ciment au blocat o autostrada timp de mai multe ore, intr-o miscare de protest social destul de rara in Rusia.