UniCredit Tiriac Bank a acordat companiei GreenWEEE International un credit de 4,63 milioane de euro pentru o fabrica de tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare. Investitia totala in aceasta fabrica se ridica la zece milioane de euro.

Creditul a fost acordat pe o perioada de sapte ani si are ca scop achizitia de echipamente de tratare si procesare pentru deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Fabrica GreenWEEE este amplasata in localitatea buzoiana Frasinu, avand o suprafata totala de 10.795 metri patrati. Aceasta are o capacitate de procesare de 50.000 de tone de deseuri pe an, ceea ce reprezinta, conform reprezentantilor companiei, de trei ori mai mult fata de cantitatea colectata in Romania in 2008.

Cifra de afaceri estimata de GreenWEEE pentru primul an de functionare se situeaza intre 1 si 2 milioane de euro.

GreenWEEE International face parte din grupul de firme Romcarbon, cu sediul central in Buzau. Grupul deruleaza activitati in industria chimica si de reciclare si are puncte de lucru operationale in Romania (Arad, Bucuresti, Iasi, Corabia, Buzau), Ucraina (Odessa), Serbia (Novi Sad), Macedonia (Skopje) si Grecia (Thessalonik).