Franklin Templeton Investment Management Ltd a castigat cursa pentru administrarea activelor Fondului Proprietatea, in conditiile in care a depus cea mai ieftina oferta, a declarat presedintele comisiei de selectie, Enache Jiru, informeaza NewsIn.

"Franklin Templeton Investment Management isi va intra in drepturi dupa ce contractul de administrare va fi aprobat in adunarea generala a actionarilor. Totodata, mai sunt cateva conditii legale de indeplinit, adica inregistrarea administratorului in Romania, autorizarea acesteia de catre CNVM", a declarat Jiru.

In finala pentru administrarea Fondfului Proprietatea au concurat Franklin Templeton Investment Management Ltd si Morgan Stanley Investment Management Ltd.

Franklin Templeton Investments este o firma de investitii americana fondata in 1947 la New York, iar din 1973, sediul principal al companiei este in San Mateo (California).

Compania ofera servicii financiare, axandu-se in principal pe fonduri mutuale si scheme de pensie, avand sucursale in 29 de tari. Franklin Templeton Investments are 8.680 de angajati si in 2007 a avut un profit de 1,77 miliarde dolari.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.

Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din sectorul energetic.