Opt trenuri au fost blocate, miercuri, din cauza unei greve spontane la CFR, trei dintre garnituri fiind oprite in Gara de Nord, una la Chitila si patru la Titu. Din acest motiv, la orele amiezei, cel putin 25 de trenuri au anuntat intarzieri de pana la o ora.

Decizia protestului spontan a fost luata de angajati ai Regionalelor Bucuresti si Constanta din cauza intarzierii platii salariilor.

Conducerea companiei sustine insa ca plata s-a facut la timp, dar banii nu au intrat in conturile salariatilor din cauza unor probleme la sistemul informatic al BancPost.

Gheorghe Popa, liderul Federatiei Miscare Comercial, a declarat ca este o problema administrativa si ca, in cursul dupa-amiezei de miercuri sau cel mai tarziu joi, vor fi achitate restantele din 30 mai.

Popa a spus ca pentru Regionala Bucuresti administratia a invocat probleme legate de banca, precizand ca i-a informat pe angajati in legatura cu aceasta situatie.

Una dintre garnituri avea destinatia Budapesta, iar celelalte, destinatii precum Timisoara si Constanta.

Circulatia trenurilor s-a reluat in jurul orei 11:30, a declarat secretarul de stat Constatin Axinia.

Florin Dobrescu, presedintele Federatiei "Drum de Fier" , a spus ca protestele de miercuri sunt organziate de impiegati, pentru ca si-au luat doar jumatate din avansul pe luna mai, iar lichidarea nu a fost primita. De asemenea, nici angajatii de la CFR Marfa nu au primit niciun ban pe luna mai, a mai spus Dobrescu.

Doar angajatii de CFR Calatori au primit salariile integral.

Potrivit lui Dobrescu, liderii sindicali au avut semnale de la angajati ca vor opri activitatea pana vor primi salariile, oamenii fiind nemultumiti si de faptul ca statul nu a platit subventia la CFR Calatori.

Si la sfarsitul lunii aprilie, cateva mii de ceferisti au protestat impotriva premierului Boc si a ministrului Berceanu in urma anuntului privind disponibilizari masive, dar si pentru ca Guvernul subfinanteaza CFR.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor au explicat atunci ca vor fi disponibilizati doar putin peste 3.500 de angajati, majoritatea ajunsi la varsta pensionarii. Liderii de sindicat s-au plans si de faptul ca reprezentantii ministerului fac angajari pe criterii politice si ca subventiile pentru bilete nu au fost virate.