Hotelierii de pe litoral vor fi obligati sa mentina deschise unitatile de cazare pe toata perioada sezonului estival, adica intre 1 mai si 30 septembrie, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern aprobat in sedinta de miercuri. Actul normativ mai prevede ca petrecerile si spectacolele in aer liber sa poata fi desfasurate pe litoral si dupa 1 noaptea, daca se respecta nomele de zgomot admise prin lege.

Pentru nerespectarea acestor prevederi vor fi aplicate amenzi usturatoare. "Am crescut si cuantumul amenzilor, acestea fiind la nivelului anului 1998. Amenzile incep de la 500 RON si se termina la 50.000 RON", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea.

O alta prevedere se refera la eliminarea vizarii certificatelor de clasificare la un interval de trei ani si acordarea certificatului pe perioada nedeterminata. "Proprietarii de structuri turistice nu vor mai fi obligati sa vina la fiecare trei ani. Dorim ca prin aceasta masura sa eliminam eventualele suspiciuni de coruptie", a declarat Elena Udrea la finalul sedintei de guvern.Vor fi clasificati o singura data", a declarat ministrul turismului Elena Udrea.

De asemenea, a fost redus de la 60 la 30 de zile termenul de depunere a cererilor de clasificare a unitatilor.