BRD a solicitat saptamana trecuta declansarea procedurii de insolventa la combinatul Celrom pentru recuperarea unei linii de credit, a anuntat, luni, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, informeaza NewsIn.

"Am primit o comunicare prin care mi s-a spus ca s-a declansat procedura de insolventa. Creditorii se pare ca nu au mai avut rabdare pentru aplicarea planului nostru de restructurare. Cel care a solicitat insolventa a fost BRD-ul", a spus presedintele AVAS.

La sfarsitul lunii mai, Mircea Ursache a declarat ca Societatea Celrom nu poate primi ajutorul de stat solicitat de 8,7 milioane euro, singura solutie pentru a se putea plati restantele salariale fiind intrarea in lichidare voluntara.

De asemenea, acesta a precizat ca a sesizat Corpul de Control al primului ministru cu privire la cazul Celrom deoarece din anul 2005, combinatul a acumulat datorii de aproape 16 milioane euro, mergand pe pierdere.

Din toamna anului trecut, combinatul si-a inchis portile iar cei peste 700 de salariati au fost trimisi in somaj tehnic. In toata aceasta perioada, combinatul a reusit sa achite o parte din salarii, dupa ce a vandut la Bursa certificate de mediu.