British Airwaysa solicitat celor 40.000 de angajati sa lucreze fara a fi platiti timp de o luna in conditiile in care compania "se lupta sa supravietuiasca", scrie The Guardian in editia de marti.

"Colegii sunt rugati sa ajute eforturile de economisire ale liniei aeriene prin inscrierea pentru concedii fara plata sau munca fara plata. Incepand de maine, angajatii vor putea opta pentru perioade de concediu fara plata sau munca neplatita", se arata intr-un material publicat in revista interna a companiei, British Airways News.

Directorul general al companiei, Willie Walsh, si directorul financiar, Keith Williams, au anuntat, in luna mai, ca renunta la salarii si la beneficiile financiare aferente lunii iulie, incercand sa dea un exemplu de solidaritate subalternilor, scrie The Guardian.

In tot cazul aceasta misiune este foarte dificila. Unul dintre angajatii British Airways a declarat: "Cei mai multi dintre noi muncesc pentru ca trebuie, si nu pentru ca avem atat de multi bani incat sa muncim fara a avea nevoie de salariu".

Compania britanica British Airways a anuntat luna trecuta ca a inregistrat pierderi anuale record, in valoare de peste 600 de milioane de dolari, cele mai mari de la privatizarea companiei, in 1987. Cifrele facute publice de British Airways contrasteaza cu cele inregistrate in 2008, cand compania a raportat profituri de peste un miliard de dolari