Bere Azuga (BEGY) va opri productia la fabrica din judetul Prahova, va desfiinta cinci puncte de lucru, va disponibiliza 160 de angajati si isi va schimba obiectul de activitate din fabricarea berii in imobiliare, se arata intr-un raport al firmei transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si citat de Mediafax.

Hotararile au fost luate in cadrul unei adunari generale a actionarilor desfasurate luni.

Incepand de marti, doua puncte de lucru si un magazin din Azuga, punctul de lucru din Giurgiu si cel din Campina vor fi desfiintate.

"Se aproba concedierea a 160 de salariati, urmand ca din data de 15 august sa inceteze respectivele contracte individuale de munca", se arata in raportul citat.

Actionarii au aprobat schimbarea domeniului principal de activitate a firmei din fabricarea berii in inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate, potrivit raportului.

Ursus Breweries, parte a grupului americano-sud-african SABMiller, a cumparat, la inceputul acestui an, 71% din actiunile firmei Bere Azuga. Fostul actionar majoritar, Valerii Moraru, mai detine, prin intermediul societatii Rombas Trans International, putin peste 21% din titluri.

Potrivit unor surse din piata, Ursus Breweries ar putea inchiria liniile pentru imbutelierea de apa minerala catre firma Perla Covasnei, unde Bere Azuga detine aproape 33% din actiuni.

Bere Azuga, listata pe piata Rasdaq a BVB, are un capital social de 13,4 milioane lei, impartit in 5,3 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Actiunile Bere Azuga erau tranzactionate la 12 iunie cu 8,45 lei/titlu, in crestere cu 4,32% fata de referinta. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de 45,3 milioane de lei.

Ursus Breweries detine patru unitati de productie a berii la Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Brasov, avand peste 1.500 de angajati. Compania are o capacitate totala de productie de 7,3 milioane hectolitri pe an, fara a include fabrica de la Azuga, cu o capacitate de 200.000 de hectolitri.

Principalii producatori de bere din Romania sunt Ursus Breweries, Heineken Romania, InBev Romania si United Romanian Breweries Bereprod.