Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a demis, marti, din functie pe prospatul director al aeroportului Henri Coanda, Sorinel Ciobanu, la doar 5 zile de la numirea acestuia in functie.Tudor Jidav, fost director operational al Aeroportului, a declarat pentru HotNews.ro ca a acceptat oferta de a prelua functia ramasa vacanta.

UPDATE 2: Tudor Jidav, fost director adjunct al Aeroportului, a fost confirmat marti in functia de director la Henri Coanda si a declarat, pentru HotNews.ro, ca a acceptat oferta de a prelua functia ramasa vacanta.

Sorinel Ciobanu a fost numit in functia de director al Aeroportului International Henri Coanda joia trecuta. HotNews.ro a scris, in aceeasi zi, ca Sorinel Ciobanu a fost trimis in judecata, in anul 2008, pentru un prejudiciu de 4 milioane de euro, in urma unui schimb de terenuri.

In august 2008, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe fostul director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Aeroportul International Bucuresti - Baneasa SA, Ciobanu Sorinel, acuzat ca a prejudiciat societatea cu peste 4 milioane de euro, potrivit unui comunicat al DNA.

In acelasi dosar, au mai fost trimisi in judecata si alti membri ai conducerii Aeroportului Baneasa: Iacob Mihaela Olivia, fost sef al serviciului juridic, Fulger Florin Paul, director tehnic, Tone Antoanela Oana, fost director economic si Bulat Luiza Maria, lucrator comercial in cadrul serviciului contractari, acuzati de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata.

In acest moment, dosarul lui Sorinel Ciobanu se afla la Curtea de Apel, dupa ce Judecatoria Sectorului 1 si-a declinat competenta la sfarsitul anului trecut.