Camera Deputatilor a respins, marti, infiintarea comisiei de ancheta privind privatizarea Sidex Galati. Propunerea a venit din partea PD-L si a fost respinsa cu 116 voturi impotriva si 107 pentru. PD-L solicita ca o comisie parlamentara sa verifice modul de privatizare a S.C. Sidex S.A. Galati de catre AVAS si indeplinirea clauzelor contractuale asumate de Mittal Steel.

Voturile impotriva au fost formulate de PSD si PNL.

"N-am reusit sa vedem clauzele acestui contract, care este obligatia cumparatorului, avand in vedere marile facilitati pe care le-a avut Mittal Steel. Sa vedem daca prin clauzele acestui contract exista un risc ca acest combinat sa fie inchis. Motivul principal este sa vedem contractul, daca s-au respectat clauzele contractuale din punct de vedere social, al modernizarii', a declarat democrat-liberalul Mircea Toader.

PSD a propus ca infiintarea comsiei sa fie amnata pana in tomana, pe motiv ca exista in prezent foarte multe comisii parlamentare care ancheteaza diverse cazuri.

'Tinand cont de activitatile Camerei si ca sunt foarte multe comisii de ancheta in derulare, in conditiile in care inca nu au ajuns rapoartele in plen si pentru ca exista o cutuma acceptata de Biroul Permanent ca nu infiintam alte comisii pana cand nu se finalizeaza cele care au inceput, va propun ca discutarea acestei comisii sa fie amanata pentru toamna', a solicitat deputatul PSD Aura Vasile.

Si liberalii s-au opus vehement: 'Daca doriti sa vedeti contractul, avem procedura. In ceea ce priveste dorinta de a ancheta o companie privata si sa vedeti ce oameni si ce afaceri are si cum ii da afara, mi se pare o atitudine anticapitalista, cu care nu pot fi de acord', a declarat liberalul Bogdan Olteanu.