Societatea Nationala a Cailor Ferate Romane RA a intrat in insolventa incepand din data de 10 iulie 2009, in urma unei sentinte comerciale a Tribunalului Municipiului Bucuresti, potrivit NewsIn. Cererea de insolventa a fost formulata de Administratia Finantelor Publice (AFP) Sector 1 Bucuresti, pentru o creanta de peste 1,1 miliarde de lei.

In urma acestei decizii, conducerea SN CFR RA a fost preluata de administratorul judiciar desemnat de tribunal, Euro Insol SPRL. Astfel, mandatul pesedintelui Consiliului de Administratie al SN CFR RA, Ovidiu Bobeica, cat si a celorlalti sapte membri ai CA a incetat de drept la data deschiderii procedurii insolventei.

Termenul fixat pentru prima adunare a creditorilor este 15 octombrie 2009.

UPDATE: Reprezentantii Euro Insol au declarat pentru HotNews.ro ca SN CFR a continuat sa functioneze dupa ce in 1998 a fost reorganizata in patru societati, printre care CFR Marfa si CFR Calatori. Acestia au spus ca dupa restructurare Guvernul ar fi trebuit sa emita o hotarare prin care sa desfiinteze aceasta societate, insa aceasta nu a mai fost adoptata de Executiv.

Administratorul judiciar al SN CFR a precizat ca principala activitate a companiei era de administrare a creantelor si de recuperare a creantelor de la societatile care au fost divizate.