In peste doua treimi dintre IMM-uri este folosit e-mail-ul, in crestere cu 10 puncte procentuale fata de anul trecut iar procentul celor care dispun de Intranet a crescut cu aproape 15 puncte procentuale. In 11,01% dintre unitatile economice fata de 6,77% in 2008 se recurge la tranzactii on-line, arata un studiu privind inovarea si informatizarea in randul firmelor mici si mijlocii, realizat de Consiliul National pentru IMM - organizatie patronala.

Rezultatele anchetei, realizata pe un esantion de 1.099 de IMM-uri, evidentiaza ca din punctul de vedere al utilizarii tehnologiei informatice IMM-urile romanesti se apropie de firmele mici si mijlocii din Uniunea Europeana.

Avand in vedere scopul utilizarii Internetului/Intranetului in cadrul IMM-urilor, ancheta scoate in evidenta faptul ca, in 75,43% din firme (fata de 62,34% in 2008) se urmareste comunicarea cu furnizorii sau clientii.

Procentul celor care utilizeaza internetul in scopul obtinerii de informatii despre mediul de afaceri a ramas aproximativ neschimbat, adica in jur de 60%.

Fata de anul trecut, a crescut semnificativ procentul companiilor care folosesc internetul pentru tranzactii sau plati electronice: 38,49%, fata de 24,84% in 2008.

Vezi studiul integral in documentul atasat.