Compania de asigurari Grawe Romania a inregistrat in prima jumatate a acestui an prime brute subscrise de 42,2 milioane lei, in scadere cu 1% fata de perioada similara a anului trecut si si-a modificat obiectivul initial anuntat la inceputul acestui an privind cresterea cu circa 15% a volumului de prime brute subscrise in 2009, la o crestere de doar 5%, a anuntat luni asiguratorul.

"Dimensiunea aparenta a crizei financiare la momentul prezent este foarte probabil peste nivelul real al acesteia, motiv pentru care, fara a manifesta un optimism nemotivat, speram intr-o redresare usoara a rezultatelor companiei si totodata ale pietei asigurarilor de viata pana la sfarsitul anului 2009. Obiectivul initial declarat la inceputul anului 2009, acela al unei cresteri de cca. 15% a volumului brut de prime subscrise a fost diminuat la 5%, dar estimam aceasta ca fiind o prognoza realizabila", se arata in comunicatul companiei.

In prima jumatate din acest an, Grawe Romania Asigurari a obtinut un profit brut de 3,82 milioane lei, nivelul daunelor platite ridicandu-se la 4,55 milioane lei.

Grawe inca mai crede ca tinta unui profit de 5 milioane lei in 2009 poate fi atinsa

Desi sub nivelul prognozat la sfarsitul primului trimestru din 2009, oficialii Grawe considera "bune" rezultatele din prima jumatate a acestui an, tinand cont de contextul economic actual cu impact direct asupra nivelului de incredere a populatiei in serviciile financiare.

Pe baza rezultatelor din prima jumatate a acestui an, Grawe considera de asemenea ca "tinta obtinerii unui profit net de circa 5 milioane lei este foarte probabil sa fie atinsa".

Compania va implementa cateva masuri anticriza, ce presupun "o reducere semnificativa a nivelului de cheltuieli, precum si ajustarea bugetului", pentru a se adapta la actualul context economic. Asiguratorul a mai anuntat ca planurile de dezvoltare stabilite la inceputul anului 2009 vor ramane nemodificate, in al doilea semestru din acest an Grawe intentionand sa-si diversifice portofoliul de produse si sa deschida noi puncte de lucru pentru o acoperire la nivel national.