Compania aeriana Lufthansa isi va despagubi pasagerii catre 36 destinatii turistice in caz de vreme urata, intr-un efort de a contracara scaderea cererii pe timp de criza, relateaza AFP. "Daca precipitatiile strica visul unui sejur insorit, Lufthansa insenineaza atmosfera", acordand o despagubire de 20 euro de persoana pentru fiecare zi, informeaza un comunicat al companiei germane.

O zi ploioasa care sa aduca despagubiri trebuie sa fie o zi in care precipitatiile depasesc 5 milimetri pe metru patrat. De asemenea, despagubirile nu vor depasi 200 de euro, echivalentul a zece zile ploioase.

"Garantia de timp favorabil" este valabila pentru zborurile din perioada 1 septembrie - 31 octombrie, cu intoarcerea pe 8 noiembrie cel tarziu; in ceea ce priveste rezervarile, "garantia" este valabila numai pentru biletele rezervate pana la 18 august. Ea se refera la destinatii din sudul Europei (Madrid, Barcelona, Lisabona, Roma, Venetia), catre Marsilia si Nisa in Franta, precum si catre mai multe orase din America de Nord, Africa si Emiratele Arabe Unite.