Aproximativ 400 de angajati ai societatii Electroputere Craiova vor fi disponibilizati incepand de luni, actiunea de restructurare urmand sa continue pana la inceputul lunii septembrie. Angajatii disponibilizati vor primi intre cinci si noua salarii compensatorii, in functie de vechime, potrivit Mediafax.

Liderul de sindicat din cadrul societatii Electroputere SA Craiova , Aurel Bojenoiu, a explicat ca inainte de a se decide ce angajati pleaca de la fiecare compartiment in parte a fost facuta o analiza pe fiecare sector de activitate al Electroputere, primii vizati de concedieri fiind cei din sectiile care au in derulare mai putine contracte.

Potrivit acestuia, initial, conducerea Electroputere Craiova a propus ca in programul de restructurare sa intre 1.000 de angajati ai uzinei, insa ulterior, s-a ajuns la un acord pentru ca doar 500 de salariati sa isi piarda locul de munca.

  • "Programul de restructurari a plecat de la o solicitare de 1.000 de disponibilizari. Noi am reusit sa cadem la un acord cu conducerea uzinei pentru 500. Luni vor pleca aproximativ 400 de salariati, restul urmand sa plece pana la inceputul lunii septembrie. Ca nu vor fi 500, ca sunt 480 sau 475, eu zic ca tot e bine ca am reusit oarecum sa reducem numarul disponibilizatilor. O parte dintre cei care sunt pe lista de disponibilizari si nu vor pleca de maine sunt fie in concedii de odihna, fie in concedii medicale. Nu poti sa-i dai preaviz omului cand este in concediu medical. O sa asteptam sa se intoarca, dupa care vor primi acel preaviz", a afirmat Aurel Bojenoiu.

Firma saudita Al-Arrab Contracting Company Limited detine 62,8% din capitalul Electroputere, in baza contractului de privatizare incheiat in noiembrie 2007.