Centrul comercial Trident Shopping Center din Sibiu si-a suspendat activitatea la doar patru luni de la inaugurare, din cauza crizei economice, potrivit NewsIn. Acesta este cel de-al doilea centru comercial inchis de la debutul crizei, dupa ce operatorul centrului Armonia Braila a anuntat in urma cu doua saptamani ca va inchide mall-ul incepand cu luna august.

Anuntul privind suspendarea activitatii centrului comercial din Sibiu a fost facut prin postarea unui afis pe usa magazinului.

Omul de afaceri Constantin Mateescu, care detine operatorul de retail Trident, nu a dorit sa comenteze aceasta situatie.

Trident Shopping Center a fost inaugurat in luna aprilie a acestui an, in urma unei investitii de peste 15 milioane de euro. Centrul comercial are o suprafata totala de 21.000 de metri patrati, din care 8.500 sunt dedicati hipermarketului, 5.500 metri patrati reprezinta galeria comerciala, iar 2.000 metri patrati sunt ocupati cu spatii pentru birouri.

Pe langa centrul comercial din Sibiu, reteaua Trident este compusa din trei hipermarket-uri (Medias, Deva, Sfantu Gheorghe) si doua supermarket-uri (Sibiu, Alba Iulia).

Trident Shopping Center Sibiu este cel de-al doilea centru comercial care isi inchide portile de la debutul crizei economice. La sfarsitul lunii trecute, compania de dezvoltare imobiliara RED Management Capital a decis sa inchida centrul comercial Armonia din Braila din cauza numarului mic de vizitatori si a vanzarilor sub asteptari ale chiriasilor, conform Ziarului Financiar.

"Proiectul nu atrage suficient de multi oameni, iar nivelul preturilor practicat de retaileri nu corespunde puterii de cumparare a locuitorilor orasului. Vom inchide Armonia Center in luna august pentru a-l repozitiona drept un centru comercial regional cu profil de discount si speram ca in decurs de 6-9 luni sa il putem redeschide", declara la acea data Andrew Stear, managing director si actionar minoritar al RED Management Capital.

Centrul comercial din Braila a fost inaugurat in noiembrie 2008, in urma unei investitii de 45 milioane de euro. Proiectul are o suprafata inchiriabila de 37.000 de metri patrati, iar suprafata galeriei comerciale se ridica la 14.000 de metri patrati, din care la momentul inchiderii erau deschise magazine pe doar 38% dintre spatii.