Tofan Grup International a intrat in insolventa, la propria cerere, iar Tribunalul Bucuresti a admis vineri inceperea procedurii, informeaza NewsIn. Potrivit avocatilor grupului, reprezentantii sai urmeaza sa ceara falimentul.

"S-a incercat o reorganizare a grupului, dar a esuat. Majoritatea firmelor componente ale grupului au intrat deja in faliment", a declarat pentru agentia citata avocatul Gheorghe Piperea, reprezentant in instanta al firmei lui Gelu Tofan. Potrivit acestuia, se va ajunge la faliment, pentru ca grupul nu mai poate fi sustinut financiar.

Cea mai mare firma a grupului, Danubiana - care fusese preluata de Tofan Grup in 1995 - a intrat in faliment din 2008. Pe data de 17 noiembrie este fixat primul termen de incepere a procedurii insolventei.

Tofan Grup International a fost infiintata in 1991 de omul de afaceri Gelu Tofan, fiind o companie axata pe comercializarea si distributia anvelopelor, potrivit site-ului oficial al companiei. Cunoscutul om de afaceri a intrat in urma cu cativa ani in atentia procurorilor, dupa incheierea contractului "masini uzate contra anvelope" care a dus la eliminarea sefului de Stat Major al Armatei si anchetarea lui Tofan. Este vorba despre un contract incheiat intre Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT) si Tofan Group, in anul 2000, si care s-a desfasurat pana in 2004.