Air France-KLM se retrage din procesul de privatizare a Czech Airlines CSA, informeaza miercuri compania intr-un comunicat, citat de AFP. Compania de transport aerian a transmis decizia catre ministerul ceh de finante, motivand ca, in conditiile economice actuale, "CSA trebuie sa se concentreze pe redactarea unui plan autonom de redresare, avand drept scop revenirea pe profit".

"Situatia economica actuala a afectat grav industria de transport aerian. In aceste circumstante, Air France-KLM estimeaza ca Czech Airlines trebuie sa se concentreze pe redactarea unui plan autonom de redresare, avand drept scop revenirea pe profit", a explicat Air France KLM in comunicatul transmis miercuri.

Totusi, grupul intentioneaza sa "intareasca parteneriatul existent" cu CSA si sa "exploreze in continuare sectoare de cooperare mutual profitabile".

Procesul de privatizare al companiei aeronautice nationale CSA a fost lansat in februarie de guvernul de la Praga, care a scos la vanzare un procent de 91,51% din actiuni.

La sfarsitul lunii aprilie, executivul ceh a selectat doi candidati pentru preluarea CSA - Air France-KLM si grupul ceh Unimex Group / Travel Service. O decizie finala va fi luata la 30 septembrie.

Air France-KLM estimeaza pierderi operationale de 200 milioane euro pentru aceasta perioada. La finalul anului fiscal (31 martie 2009), grupul a disponibilizat 2.400 de angajati.