Grupul Rompetrol a inceput sa pregateasca documentatia necesara lansarii ofertei publice obligatorii de preluare a actiunilor Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services pe care nu le detine. Grupul a cerut insa Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa prelungeasca pana la 30 octombrie termenul in care poate depune documentatia aferenta, se arata intr-un comunicat remis BVB.

"The Rompetrol Group (...) a inceput sa pregateasca documentatia de oferta publica obligatorie de preluare a actiunilor subscrise pe care nu le detine, dar ca, avand in vedere complexitatea unei asemenea operatiuni, se afla in imposibilitatea de a depune documentatia de oferta in termenul fixat de Instructiunea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, motiv pentru care a solicitat CNVM extinderea termenului pentru depunerea documentatiei de oferta, pana la data de 30 octombrie", se arata in comunicatul grupului petrolier.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a adoptat in data de 22 iunie instructiunea referitoare la detinerile directe si indirecte, prin care orice actionar care are mai mult de 33% din drepturile de vot in cadrul unei companii este obligat sa faca oferta publica de preluare. Actionarii care detineau deja direct sau indirect mai mult de 33% din capitalul unei companii la data publicarii instructiunii CNVM sunt obligati sa faca oferta de preluare in termen de doua luni de la data intrarii in vigoare a instructiunii.

The Rompetrol Group detine 51% din capitalul Rompetrol Well Services, in vreme ce la Rompetrol Rafinare controleaza in mod concertat 75,32% din actiuni.