Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a confirmat joi ca va cere in instanta constatarea nulitatii contractului semnat de Primaria Sectorului 1 cu Romprest, contract in valoare de 450 milioane de milioane de euro, fara TVA.

"In cazul contractului derulat de Primaria sector 1, ANRMAP a efectuat mai multe controale si a gasit incalcari grave ale legislatiei in vigoare privind achizitiile publice. Luand in considerare ca exista o sentinta definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti care constata nulitatea procedurii de achizitionare a serviciilor de salubrizare de catre Primaria sector 1, ANRMAP va solicita instantei constatarea nulitatii contractului incheiat in acest sens", precizeaza Autoritatea, intr-un comunicat de presa.

HotNews a anuntat, miercuri, ca Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice va cere anularea acestui contract in instanta, in perioada imediat urmatoare, in conditiile in care exista doua decizii irevocabile ale Justitiei care anuleaza procedura de atribuire a contractului.

ANRMAP considera ca acest contract, incheiat pe o perioada de 25 de ani, este un act care rezulta direct din procedura de atribuire, procedura care a fost anulata de justitie.

Coincidenta bizara: Primaria Sector 1, condusa de liberalul Andrei Chiliman, a semnat cu firma Romprest contractul privind serviciile de salubritate din Sector pentru o suma de 450 milioane de euro, fara TVA, pe o perioada de 25 de ani, chiar in ziua in care Curtea de Apel Bucuresti a anulat, prin decizie irevocabila, procedura de acordare a licitatiei.

Valoarea estimata a contractului, incheiat pe 25 de ani, este de 450.000.000 euro, fara TVA.

Dupa 15 ani, se va organiza un audit international al calitatii serviciilor prestate de catre un auditor selectat de autoritatea contractanta prin licitatie internationala, care va acorda calificative intre 1 (foarte slab) si 5 (foarte buna).

Vanghelie refuza sa prezinte contractele de salubrizare a sectorului

Primaria Sectorului 5 a refuzat sa prezinte ANRMAP documentele privind contractele de salubritate pe care le-a incheiat.

De notat faptul ca presa a scris in mai multe randuri despre afacerile derulate de Romprest cu primaria condusa de social-democratul Marian Vanghelie.

"In cazul Primariei sector 5 ne-am aflat in imposibilitatea de a derula procedura de supraveghere, dat fiind refuzul reprezentantilor autoritatii contractante in cauza de a furniza ANRMAP documentele necesare controlului", potrivit comunicatului citat.

ANRMAP a demarat, la inceputul anului 2008, o procedura de supraveghere privind toate contractele de salubrizare derulate de primariile de sector din Bucuresti.

In cazul procedurilor derulate de primariile sectoarelor 2, 3, 4 si 6, agentii constatatori ai ANRMAP au recomandat sa se dispuna reorganizarea serviciilor de salubrizare la nivelul acestor autoritati contractante si, in conformitate cu prevederile legale, sa atribuie noul contract conform O.U.G. 34/2006.

"De mentionat ca, la momentul procedurii de supraveghere, niciuna dintre autoritatile contractante in cauza nu avea in derulare un contract care sa respecte aceste prevederi", adauga ANRMAP.