Sindicatele celor trei structuri ale Companiei Nationale de Cai Ferate vor discuta marti, in parte, cu directorul general al CFR. In cadrul intalnirilor de marti, CFR Calatori, Marfa si Infrastructura vor decide numarul disponibilizatilor. Anuntul a fost facut de subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, dupa o noua runda de negocieri cu sindicalistii feroviari.

"Am ramas putin in urma cu persoanele care pot iesi la pensie pentru ca unii au crezut ca daca sunt disponibilizati mai iau si un ajutor, pe langa pensie", a declarat la finalul discutiilor Constantin Axinia, precizand ca in momentul de fata "companiile nationale de cai ferate nu au bani pentru sume compensatorii".

In ceea ce priveste desfiintarea celor patru regionale - o propunere venita din partea liderului Federatiei Sindicale Miscare-Comercial Gheorghe Popa -, acesta este un subiect "pe care nu l-am pus in discutie", a continuat subsecretarul de stat din Minister.

Vineri, sindicatele au cerut salarii compensatorii pentru angajatii CFR Marfa aflati pe listele de disponibilizari. Discutiile survin dupa ce, in urma cu o saptamana, reprezentantii Ministerului Transporturilor i-au anuntat pe sindicalisti ca aproximativ 11.000 de angajati de la Caile Ferate urmeaza sa fie disponibilizati.

Problema disponibilizarilor in CFR a facut obiectul mai multor discutii intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Transporturilor. Aproximativ 7.000 de angajati ai CFR Marfa au primit, la inceputul lunii iulie, decizia privind somajul tehnic pentru trei luni.