PepsiAmericas, una dintre cele mai importante companii producatoare de bauturi racoritoare la nivel mondial, a inaugurat marti o fabrica in Dragomiresti, judetul Ilfov, in urma unei investitii in valoare de 85 milioane de dolari. Aceasta este prima faza a proiectului, unitatea urmand a fi finalizata in anul 2011 dupa o investitie totala de 150 milioane de dolari.

"In prezent, aceasta este cea de-a doua cea mai mare fabrica Pepsi la nivel european. Mai avem o alta faza de finalizat pentru a o numi cea mai mare fabrica", a declarat Mike Holmes, presedintele PepsiAmericas Romania.

Acesta a precizat ca prima faza a proiectului a constat in construirea cladirii, care ocupa 30.000 metri patrati din terenul cu o suprafata de 80.000 metri patrati detinut de companie, instalarea unei linii aseptice de imbuteliere si inceperea productiei de ceaiuri. La momentul finalizarii, fabrica va avea sase linii de productie, capacitatea de productie urmand sa creasca de la 15 milioane de baxuri anual cat este in prezent, la 65 de milioane de baxuri anual.

Fabrica din Dragomiresti are in prezent circa 70 de angajati, insa numarul acestora va ajunge la 300 la finalizarea proiectului.

Unitatea va produce toata gama de produse Pepsi, Lipton si Prigat, acestea fiind destinate pietei din Romania.

PepsiAmericas mai detine doua unitati de productie in Romania, la Covasna, unde se imbuteliaza apa minerala, si in Bucuresti.

In luna mai a acestui an, PepsiAmericas a finalizat o investitie de aproximativ zece milioane de dolari pentru modernizarea si marirea capacitatii liniei de productie pentru apa minerala Roua Muntilor din fabrica de la Covasna.

Compania PepsiAmericas a preluat in 2007 Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul autorizat si distribuitor al marcilor Pepsi, Pepsi Max, Pepsi Light, Mountain Dew, Mirinda, 7up, Prigat, Lipton Ice Tea, Gatorade si Roua Muntilor pentru Romania si Republica Moldova.

Principalele companii de pe piata autohtona a bauturilor racoritoare sunt PepsiAmericas, Coca-Cola, European Drinks si Romaqua.