Compania aeriana slovaca de low- cost, SkyEurope, care si-a anuntat intrarea in faliment la inceputul saptamanii, si-a pierdut miercuri licenta de zbor, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei, Roland Schranz, citat de AFP.

Compania aeriana, care a cerut deschiderea procedurii de faliment in iunie, si-a incetat operatiunile in noaptea dinspre luni spre marti. Mii de pasageri au ramas blocati in toata Europa.

Wizz Air a anuntat, marti, ca poate prelua pasagerii SkyEurope care au facut rezervari pentru calatorii in perioada 1 septembrie 2009-26 martie 2010, pentru cursele din Praga si Budapesta, cei care vor opta pentru rerutare trebuind sa achite o suma de 30 de euro.

Operatorul low-cost precizeaza ca rezervarea unui bilet Wizz Air in baza unuia SkyEurope trebuie efectuata pana la 15 septembrie, oferta fiind valabila pentru zborurile Wizz Air din Praga si din Budapesta.

Compania aeriana low-cost slovaca SkyEurope, cu operatiuni si pe piata romaneasca, a decis luni seara sa-si anuleze toate zborurile, cele mai multe dintre acestea fiind cu plecare din Bratislava, Praga si Paris.

Creata in 2001, SkyEurope a intrat in insolventa in luna iunie, in urma unor importante dificultati financiare. Zborurile operate de compania slovaca fusesera deja perturbate la Paris-Orly si Bucuresti. Din Viena, SkyEurope deservea si aeroporturile din Amsterdam, Bruxelles, Barcelona, Lisabona, Napoli, Atena si Bucuresti.