Miliardarul Leonard Lauder si Walter Isaacson, fostul presedinte al CNN, vor participa la reuniunea anuala a Institutelor Aspen, in Romania. Tema principala a dezbaterii publice este: "20 de ani in urma – 20 de ani ce vor urma: etape si perspective pentru Europa Centrala si de Est”. HotNews.ro va avea scurte interviuri cu cei doi. Ce i-ai intreba pe acestia, cu privire la tema anuntata? HotNews.ro va prelua si le va adresa cele mai interesante intrebari de la cititori, pe tema anuntata.

Miliardarul Leonard Lauder este presedintele de onoare al Comitetului Director si Leonard Lauder este Presedinte de onoare al Comitetului Director si Presedinte al Companiilor Estee Lauder Inc.

Cunoscut pentru cosmetice, grupul Lauder are importante investitii in mass-media din Romania, prin compania Central Media Enterprises (CME) - Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, retele de radio Pro FM, Info Pro. In grupul media este implicat fratele lui Leonard Lauder, Ronald, ca presedinte non-executiv al Boardului (CEO este Adrian Sarbu, managerul roman al Pro Tv). Merita amintit si ca, in primavara acestui an, gigantul Time Warner a cumparat 31% din CME.

Leonard Lauder se afla pe locul 334 in Top Forbes in 2009, mentinand pozitia din anul precedent, iar compania Estee Lauder s-a plasat si in The 400 best Big Companies (2007).

Profilul Forbes aici

Walter Isaacson a fost presedinte si CEO al CNN si Managing Editor al revistei TIME. In prezent, este presedinte si CEO al Aspen Institute, Washington, DC, organizatie neguvernamentala care se ocupa de studii cu privire la politicile de guvernare si educatie, avand ca misiune promovarea dialogului bine informat si critic pe diverse teme de interes pentru societate; in Romania, Institutul Aspen il are ca presedinte pe Mircea Geoana. Anul acesta, reuniunea intregii retele a Institutelor Aspen din lume (SUA, Italia, Germania, Franta, Japonia, India) are loc in Romania, in perioada 9-14 septembrie 2009.

In cadrul reuniunii, la dezbaterea"20 de ani in urma – 20 de ani ce vor urma: etape si perspective pentru Europa Centrala si de Est”, mai iau parte, ca vorbitori:

  • Robert K. Steel, Presedintele comitetului director, fost Presedinte si CEO al Corporatiei Wachovia si fondatorul grupului Equity Capital Markets pentru Europa.
  • Steve Biegun, vicepresedintele Ford SUA, fostul ministru de externe al Italiei si fost presedinte Aspen Italia Gianni de Michelis.
  • Reprezentanti ai marilor companii active in Romania (Enel, Petrom), jurnalistul Emil Hurezeanu.

Dezbaterea se va concentra asupra schimbarilor care au survenit acum douazeci de ani si care au schimbat Europa si perspectiva mondiala pentru totdeauna. In plus, se va incerca anticiparea evolutiei Europei in urmatoarele decenii dintr-o perspectiva politico-economica, punand accent pe consecintele pe termen lung ale actualei crize economice.

NOTA

  • Postati intrebari utilizand formularul de la sfarsitul articolului
  • Nota redactiei: Nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.