22 de sinucideri in 18 luni: bilantul tragic a facut ca gigantul France Telecom, care are peste 100.000 de angajati in Hexagon, sa decida joi suspendarea restructurarilor si imbunatatirea conditiilor de lucru, relateaza AFP.

Conducerea "a anuntat suspendarea restructurarilor pana la 31 octombrie", a declarat Christian Mathorel, de la sindicatul CGT.

Aproximativ 13,7% din salariatii France Telecom se aflau in greva joi. Miercuri, un tehnician in varsta de 49 de ani a incercat sa se sinucida, dupa ce a aflat ca va fi trecut pe un post cu o calificare mai slaba.

In 14 iulie, un salariat de 51 de ani s-a sinucis, lasand in urma o scrisoare in care denunta "suprasolicitarea de la locul de munca" si "managementul prin teroare".

Sindicatul CFDT a afirmat ca aceste sinucideri sunt "legate direct" de metodele de management folosite la France Telecom, grup aflat in plina restructurare si care se confrunta cu o puternica concurenta.

Sindicatele acuza presiunile exercitate asupra salariatilor, in special pentru a-i incuraja sa-si dea demisia.

Grupul, care a fost listat la Bursa in 1997, statul devenind minoritar in 2004, a suferit restructurari drastice, pierzand peste 40.000 de salariati din 2002.