Confruntata cu un val de sinucideri fara precedent, compania France Telecom exclude oprirea totala a restructurarilor, dar spera "sa fie alaturi cat mai bine posibil" de angajatii aflati in situatii dificile. Directorul de resurse umane al companiei, Olivier Barberot, le-a trimis "o scrisoare tuturor medicilor grupului pentru a le cere sa ne indice, in limitele secretului profesional, cazurile salariatilor in situatii fragile", a declarat acesta intr-un interviu citat de cotidianul francez Le Monde.

Seria de sinucideri "trebuie sa ne alerteze cu privire la cazurile de salariati aflati in suferinta. Trebuie sa-i ascultam si sa imbunatatim dispozitivele de reorganizare", sustine Barberot. In tot acest timp, sindicatele acuza faptul ca restructurarile si reorganizarile interne stau la originea situatiei dificile a salariatilor si cer stoparea definitiva a acestor politici. "Este de neconceput; asa, concurenta ar trebui sa fie inghetata si tehnologia oprita din evolutie", raspunde Olivier Barberot.

Directorul de resurse umane a recunoscut ca exista "cateva cazuri mai dificile, de exemplu salariati care vor sa ramana in orasele lor sau se adapteaza cu greu la noile sarcini". "Vom reexamina toate aceste situatii pentru a le fi alaturi cat mai bine posibil", a insistat responsabilul France Telecom.

In ceea ce priveste cazul angajatei care s-a sinucis vineri, aruncandu-se de la fereastra biroului sau din Paris, Barberot a declarat ca aceasta fusese anuntata "ca i s-a schimbat conducerea", dar "nu locul de munca sau postul". "Ea fusese mutata in luna iunie din Courbevoie la Paris, dar acest lucru ii reducea timpul petrecut pana la birou", a continuat acesta. Tanara "care avea probleme personale (...) a muncit 58 de zile in 2008 si a absentat 61 de zile anul acesta", potrivit lui Barberot.

Sindicatele sustin ca este vorba despre al 23-lea caz de sinucidere a unui salariat France Telecom, din luna februarie 2008. Ei au cerut ajutorul statului, actionar principal al grupului cu 100.000 de angajati.