Romania a inregistrat in luna iulie cel mai redus ritm de scadere a productiei industriale dintre statele membre ale Uniunii Europene, de 4,5% comparativ cu perioada similara a anului trecut, potrivit datelor Eurostat. In iulie, productia industriala a scazut in toate statele membre UE, cu exceptia Irlandei, unde a crescut cu 7,1%.

Cele mai importante scaderi au fost inregistrate in Estonia (-27,9%), Finlanda (-24,2%), Slovenia (-20,%) si Luxembourg (-19,9%), in vreme ce in Romania (-4,5%), Polonia (-4,6%), Olanda (-8%) si Portugalia (-8,3%) s-au consemnat cele mai mici scaderi.

La nivelul blocului comunitar, productia industriala a coborat cu 14,7%, in vreme ce in zona euro scaderea a fost de 15,9%.

Datele Eurostat arata ca, la nivelul UE, industria bunurilor perisabile s-a contractat cu 1% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, iar productia de energie s-a redus cu 6,2%. Productia bunurilor intermediare a scazut cu 19,4%, iar cea a bunurilor de folosinta indelungata a coborat cu 18,7%. Cea mai mare scadere, de 21,9%, s-a inregistrat pe sectorul bunurilor fundamentale.