Un pachet de actiuni Flamingo International, reprezentand 21,96% din capitalul companiei, a fost vandut luni pe piata Deal a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), pentru 5,13 milioane de lei, potrivit informatiilor de pe site-ul BVB. Pachetul de 171,1 milioane de actiuni, similar cu cel pe care il controleaza fondul de investitii QVT Fund, a fost vandut la un pret de 0,03 lei pe titlu, egal cu pretul de inchidere de vineri.

Pe piata principala, actiunile Flamingo erau cotate la 0,0315 lei la ora 16:15, pret cu 5% peste valoarea de referinta.

La inceputul lunii, QVT Fund a cerut in instanta anularea deciziilor luate in adunarea generala a Flamingo International din 17 august, in cadrul careia actionarii au respins propunerea fondului de dizolvare a companiei si au aprobat planul de recapitalizare printr-o emisiune de obligatiuni, potrivit NewsIn.

Fondul american de investitii introdusese pe ordinea de zi a adunarii generale din 17 august propunerea de dizolvare a companiei. Reprezentantii retailerului considerau la acea data ca solicitarea ridica indoieli serioase privind bunele intentii ale acestui actionar. Disensiunile au venit in contextul in care Flamingo cerea actionarilor aprobarea unei emisiuni de obligatiuni convertibile in actiuni, actionarii fiind obligati sa vina cu un aport financiar pentru a nu-si dilua detinerile.

Cel mai mare actionar al Flamingo International este Dragos Cinca care detine o pondere de 25,19% din capitalul societatii, urmat de fondul de investitii QVT Fund. Omul de afaceri Dan Adamescu controleaza 17,54% din titlurile retailerului prin intermediul firmelor Astra si Nova Trade, iar Alexandru Ion Tiriac detine 5,12%. Restul actiunilor sunt detinute de alti actionari.