Heineken Romania va renunta la productia de malt in sectiile fabricilor de la Hateg, Craiova si Miercurea-Ciuc incepand cu data de 19 octombrie, decizia vizand cresterea eficientei, a anuntat joi producatorul de bere. In urma inchiderii sectiilor de malt de la cele trei fabrici, 61 de angajati vor fi disponibilizati.

"Acestora li se va oferi consiliere in cariera si asistenta in cautarea unui loc de munca. In plus, am agreat impreuna cu sindicatele un pachet de compensatii financiare care le va fi acordat ca urmare a incetarii contractului de munca”, a declarat Jan Derck van Karnebeek, general manager Heineken Romania.

Reprezentantii companiei arata ca renuntarea la productia de malt nu va afecta productia de bere la fabricile din Romania, Heineken Romania urmand sa achizitioneze malt de la furnizori.

"Decizia de a renunta la productia de malt s-a luat in urma analizei amanuntite a tuturor aspectelor relevante din companie, incluzand optimizarea costurilor, posibilitatea de extindere, capacitatile existente si nevoile de investitii viitoare. Rezultatul studiului releva faptul ca productia de malt in cadrul Heineken Romania se realizeaza cu costuri foarte mari, rezultate din consumul mare de energie si apa. Mai mult, tinand cont de standardele existente, capacitatea celor trei sectii de malt este relativ scazuta. Achizitionarea de malt de la furnizori va elimina aceste costuri", se arata in comunicatul producatorului de bere.

Heineken Romania are cinci fabrici de bere situate in Constanta, Craiova, Hateg, Miercurea-Ciuc si Targu Mures si 1.300 de angajati.