Tinerii sub 35 de ani care nu au mai avut o firma si-ar putea infiinta una cu capital social de doar 10 lei, iar aceasta ar urma sa fie scutita timp de 3 ani de la plata impozitelor pe profit si pe salarii - este un proiect al Ministerului pentru IMM-uri, Comert si Mediul de afaceri, prezentat miercuri de ministrul Constantin Nita si care urmeaza sa fie lansat spre dezbatere publica, anunta Mediafax.

Proiectul prevede ca firmele astfel constituite vor primi cu prioritate sprijin financiar sub diverse forme, vor fi scutite de la plata unor taxe vamale si vor avea acces la credite cu perioada de gratie.

Proprietarii acestor firme vor avea, insa, si obligatii:alegerea doar a cinci domenii de activitate si obligativitatea ca la sfarsitul perioadei de trei ani sa aiba un capital minim de 5.000 de euro prin capitalizarea profitului.

  • "Daca un tanar reusesete ca in trei ani sa stranga 5.000 de euro atunci inseamna ca si-a dorit cu adevarat o afacere. Daca se constata ca nu are aceasta performanta, atunci intreprinzatorul va trebui sa ramburseze banii pe care i-a primit sub forma facilitatilor fiscale", a declarat ministrul pentru IMM-uri, Constantin Nita, care estimeaza ca anul viitor ar putea fi infiintate 500 de firme prin acest act normativ, in 2011 circa 750, 1.480 firme in 2012 si 3.000 de firme in 2013.

Constantin Nita a adaugat ca ia in calcul si modificarea taxelor platite pentru infiintarea acestui tip de firme, care dupa parerea lui ar trebui reduse cu 50%.