Romania trebuie sa-si utilizeze resursele financiare pentru infrastructura, sa invite companii de constructii care au capacitatea de a construi un kilometru de autostrada pe zi si sa lase "barmanii, ospatarii si receptionerii sa se ocupe de ale lor" declara Dinu Patriciu.

"Exista in aceasta lume cel putin 15 companii capabile sa construiasca cel putin un kilometru de autostrada pe zi. Tehnologic, financiar, organizatoric. Sa le deschim usile si sa lasam barmanii, ospatarii si receptionerii sa se ocupe de ale lor", a afirmat Patriciu la emisiunea "Dupa 20 de ani" (PRO TV), citata de Mediafax.

In aceeasi emisiune, omul de afaceri s-a referit si la programul Prima casa, despre care a spus ca este "o traznaie economica" si era evident ca bancile nu vor fi interesate sa acorde imprumuturi, apreciaza omul de afaceri Dinu Patriciu.

Cursul valutar va ajunge la 4,7-4,8 lei pe euro la finele anului, dar nu corespunde productivitatii economiei, ci este doar "o unealta de imagine" politica si electorala, a mai spus omul de afaceri Dinu Patriciu.

"Cursul valutar este un joc intre Banca Nationala a Romaniei, speculatori si banci. Aici intra si factorul electoral. Cursul este o unealta de imagine", a afirmat Patriciu.