Administratorul provizoriu al Rodipet a convocat Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) in data de 28 octombrie, pentru alegerea Consiliului de Administratie si efectuarea unei expertize pentru stabilirea prejudiciilor cauzate AVAS si societatii de catre fosta conducere, potrivit unui comunicat al institutiei. In cadrul AGA va fi prezentat si raportul administratorului provizoriu privind legalitatea deciziilor si modul de gestionare a societatii de catre fostul administrator.

Adunarea Generala a Actionarilor a fost convocata la sediul AVAS, care in prezent este actionarul majoritar al societatii, detinand 51% din capitalul social.

AVAS mentioneaza ca isi mentine decizia de a mandata reprezentantii sai in AGA sa numeasca in noul CA si membri ai Clubului Roman de Presa (CRP). Pana in prezent, CRP i-a propus in Consiliul de Administratie al Rodipet pe Dan Apostolache, director distributie Publimedia International; Rodica Aron, director economic Viata medicala; Serban Barbato, administrator unic Media Sport Group; Dan Manea, director executiv Curierul National si Hadrian Mateescu, director executiv Adevarul Holding.

AVAS l-a numit pe Catalin Nitu, salariat AVAS, in calitate de administrator provizoriu la firma Network Press Concept Bucuresti (fosta Rodipet), pana la convocarea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) pentru numirea noii conduceri a societatii.

Compania Rodipet a fost cumparata in decembrie 2003 de firma Magnar System Com din Otopeni, in urma unei tranzactii de sase milioane de euro. In 2006, statul a redobandit 45% din actiunile Rodipet in urma conversiei unor datorii de circa 17 milioane de lei, participatie pe care a vandut-o ulterior catre Magnar Two (fosta Magnar System Com), din grupul Awdi.

In urma tranzactiei, Magnar Two detine un pachet de 83,9% din actiunile Rodipet. Restul titlurilor sunt detinute de Supremo Corporation (15,78%), Monalisa Investments (0,1%), ambele facand parte din grupul Awdi, si persoanele fizice Awdi Hassan si Awdi Mehdi, fiecare avand 0,1% din actiuni.

In luna martie, Colegiul Director al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat insa desfiintarea contractului de privatizare a Rodipet deoarece cumparatorul nu si-a respectat obligatiile investitionale, pentru ca apoi, prin decizia judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, Autoritatea sa fie reinscrisa in lista actionarilor Network Press Concept, cu 51% din capitalul social al acestei firmei.