Cum era de asteptat, ministrul economiei, Adriean Videanu, a inceput epurarile la companiile energetice de stat, schimband din functii directorii care au fost numiti sau sustinuti politic de alte partide in afara PDL. Primul care isi paraseste postul este Ioan Rusu, directorul general al Transgaz, acesta fiind inlocuit de Florin Nicolae Muntean. Acesta este membru PDL si a mai detinut functia de director general al companiei energetice in perioada 2005-2007. Interesant este ca Muntean a fost inlocuit in 2007 de cel pe care il schimba acum, adica de Ioan Rusu.

Astfel, PDL incearca sa-si introduca proprii oameni in functiile cheie din cadrul societatilor energetice.

Ioan Rusu a fost numit la conducerea Transgaz de PNL, insa dupa schimbarea Guvernului, a obtinut sustinere politica din partea PSD, fapt care l-a mentinut in functie pana acum.

Noul director general, Florin Nicolae Muntean, este implicat in afaceri, detinand 66% din compania de transport marfuri SC BAT Medias SA.

Inainte ca Adriean Videanu sa emita ordinul de demitere a directorului de la Transgaz, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban, a declarat pentru HotNews.ro ca va fi facuta o analiza asupra activitatii celor sustinuti de PSD, sugerand ca cei care au fost numiti numai pe criterii politice pot fi schimbati. Cititi aici declaratiile.