Cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a scazut, in termeni nominali in primele opt luni din acest an cu 17% fata de perioada similara a anului trecut, datorita scaderilor din ambele sectoare, industria prelucratoare (-17,2%) si respectiv industria extractiva (-12,1%), potrivit datelor afisate marti de Institutulul National de Statistica (INS). In aceeasi perioada, noile comenzi din industrie au scazut cu 20,8% fata de aceeasi perioada a lui 2008.

In luna august din acest an, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a scazut, in termeni nominali, atat fata de luna precedenta cat si fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 10,5 % si respectiv 16,9%.

In primele opt luni ale acestui an, cifra de afaceri din industrie a scazut cu 17% fata de aceeasi perioada a lui 2008. Pe marile grupe industriale scaderi ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria energetica (-32,9%), industria bunurilor intermediare (-27,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-21,0%) si industria bunurilor de uz curent (-8,0%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 0,9%.

Datele afisate marti de catre INS mai arata ca in primele opt luni din acest an, comenzile noi din industrie, pe total (piata interna si piata externa), au scazut cu 20,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut, datorita scaderilor din urmatoarele sectoare: industria bunurilor intermediare (-40,9%), industria bunurilor de folosinta indelungata (-21,5%) si industria bunurilor de uz curent (-10,6%). Industria bunurilor de capital a crescut cu 0,8%.