Retailerul de incaltaminte si marochinarie Leonardo va intra in reorganizare judiciara, din cauza dificultatilor financiare, potrivit Ziarului Financiar. Radu Lotrean, reprezentantul casei de insolventa care se ocupa de reorganizarea companiei, a declarat pentru HotNews.ro ca Leonardo are in prezent datorii in valoare de 100 milioane de euro.

Acesta a mai precizat ca societatea a cerut singura reorganizarea judiciara.

"Leonardo a luat aceasta hotarare deoarece traverseaza un moment de dificultate financiara. Vanzarile au scazut cu 20-25%, compania avand astfel probleme de lichiditate, iar cea mai buna solutie a fost reorganizarea judiciara controlata", a declarat Radu Lotrean, asociat coordonator la Casa de Insolventa Transilvania.

El a spus ca reorganizarea judiciara prezinta o serie de avantaje. Astfel, activitatea societatii se desfasoara in mod normal, datoriile se pot esalona pe o perioada de trei ani, cu posibilitate de prelungire un an. In aceasta perioada, societatea nu poate fi executata silit pentru datoriile contractate inainte de intrarea in reorganizare judiciara.

Leonardo a avut anul trecut o cifra de afaceri de 136 milioane de euro. De la inceputul anului, retailerul a inchis 30 de magazine neprofitabile, disponibilizand in jur de 600 de persoane.