Real Hypermarket Romania va avea ca director general, incepand cu 15 octombrie, pe Michel Lamoot, care anterior a fost director de achizitii produse nealimentare la Real, Polonia, a anuntat luni compania. Michel Lamoot il inlocuieste in functie pe Tjeerd Jegen, care a parasit compania in luna iulie din acest an, dupa ce ocupase aceasta functie timp de doi ani si jumatate.

Michel Lamoot si-a inceput cariera in retail in 1979, detinand mai multe pozitii de conducere in companii din industria internationala de hipermarket, in state precum Coreea de Sud, Japonia sau Franta. In 2008, Lamoot s-a alaturat Metro Group ca director de achizitii produse nealimentare la Real, Polonia. A absolvit Universitatea din Grenoble, Franta, cu specializarea Managementul hotelurilor si restaurantelor.

La sfarsitul lunii octombrie din acest an, Real urmeaza sa deschida cel de-al 22 magazin al sau din Romania, in centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti.

Anul trecut, Real Hypermarket Romania a inregistrat afaceri de 2,35 miliarde lei (638 milioane euro), in crestere cu 92% (73% echivalent euro ajustat cu efectele cursului de schimb) fata de anul anterior. Compania a deschis sase noi magazine in 2008 si unul in acest an, ajungand in prezent la 21 de hypermarketuri in tara.